Bentonit Clay Recept

 

Ansiktsrengöring

En djuprengörande ansiktsmask kan användas på de flesta hudtyper. Om du har dålig akne, använd masken varje vecka. Annars, applicera masken en gång i månaden. För att skapa masken, blanda en del bentonitlera med en del grönt te i en medium skål. Förbered teet enligt paketets anvisningar. Grönt te är bra för huden eftersom det innehåller antioxidanter. Enligt University of Maryland Medical Center avlägsnar antioxidanter fria radikaler, som är skadliga föreningar i kroppen som förändrar celler, manipulerar med DNA och kan till och med döda celler. Tillsätt 1 msk. av aloe vera för att slutföra masken och blanda väl. Applicera på ditt ansikte och låt lera torka. Skölj med varmt vatten.

Exfoliering

Bra hudvård börjar med exfoliering. Döda hudceller kan täppa till porer och orsaka att huden har ett grovt och ojämnt utseende. Skapa en exfoliation mask från bentonit lera genom att blanda en del lera med en del äppelcidervinäger i en medium skål. Äppelcidervinäger tar bort de döda hudcellerna, och när de blandas med vatten i lika delar kan den också användas som en sammandragande. Lägg till u0026 # xBD; kopp papaya massa och blanda noggrant. Gnugga blandningen på ditt ansikte och låt masken torka i 10 minuter. Avlägsna genom att försiktigt gnugga masken i en cirkulär rörelse med en tvättduk fuktad med varmt vatten. Skölj väl och klappa huden torr med en ren handduk.

Fotmask

Calluses och fläckar av torr, grov hudform på fötterna för att skydda dem mot stående och gåttryck. En enkel fotmask kan ta bort mycket av torr och död hud, så att fötterna känns mjuka och berörbara. Skapa en fotmask från bentonitlera genom att blanda två delar lera med en del destillerat vatten i en medium skål. Tillsätt en del olivolja och 3 msk. av koshersalt för att hjälpa till att ta bort de döda hudcellerna. Gnugga blandningen på dina fötter, täcka tårna och låt masken torka. Avlägsna blandningen genom att rengöra med varmt vatten och en tvättduk. Skölj väl. Bentonitlera är vulkaniskt glas som har förändrats för att bilda lermineraler. Natriumbentonit används i kosmetika eftersom det absorberar stora mängder vatten, vilket gör det möjligt att expandera många gånger över sin ursprungliga storlek. Lera masker är ett utmärkt sätt att rengöra och fuktar ansiktet och kroppen. Bentonitlera kan användas för att skapa en olika ansikts- och kroppsmaskar. Medan dessa masker börjar med leran, är resultaten beroende av de ytterligare ingredienserna.