De bästa kandidaterna för laser hårborttagning

 

De bästa kandidaterna

Mayo Clinic säger att laser hårborttagning inte kommer att fungera för personer med vitt (oförglödt), rättvist eller rött hår. Den idealiska kandidaten har rätt hud och mörkt hår. De med mörkare hudtoner är också bra kandidater, även om de inte är bäst - de med mörkare hud är mer benägna att uppleva missfärgning efter behandling i upp till sex månader. Enligt Mayo Clinic kan resultaten variera mycket, med patienter som noterar någonstans mellan 20 och 90 procent

Laserstudier för hårborttagning

Den amerikanska livsmedels- och drogadministrationen definierar 'permanent hårreduktion' som 'långsiktig, stabil minskning i hårborttagning'. Antal hår som återvänder efter behandlingsregimet. 'Permanent hårminskning betyder inte att hårväxten elimineras. Tidiga laserstudier för hårborttagning utförda för FDA-godkännande med de' bästa kandidaten '(blek hud med mörkt hår) gav blandade resultat. en studie, 6 9 procent av deltagarna upplevde inte permanent hårreduktion. De 31 procent som gjorde noterades ha mellan 42 och 60 procent permanent hårreduktion efter två år och en laserbehandling. I en annan studie noterades 54 procent av deltagarna att ha 0 till 10 procent minskning av hårreduktion efter 12 månader och två laserbehandlingar, medan 27 procent noterade ingen minskning av håret efter två behandlingar.

Få de resultat du vill ha

Enligt 'Laser Hair Removal Journal', som upprätthålls av ett konsortium av laser hårborttagning läkare, krävs minst tre laserbehandlingar för att få 'bra' resultat. De flesta behöver inte mer än sex behandlingar, även om de med hormonella obalanser eller de som vaxar eller plockar hår ofta kan kräva fler behandlingar. 'Hair Loss Journal' säger att 80 till 90 procent av 'bra kandidater' kan se 80 procent minskning av håret i ungefär fyra till sju sessioner.

Från och med augusti 2009 var den genomsnittliga nationella kostnaden för en behandling av hårborttagning $376,75, även om kostnaden varierar per region (se Resurser). Med flera behandlingar krävs, liksom årliga underhållsbehandlingar, kan laser hårborttagning vara en kostsam strävan. Innan du begår laser hårborttagning som valfri metod att bli av med ljust kroppshår, se till att du frågar läkaren som äger eller driver anläggningen om du är en bra kandidat för denna procedur. Laser hårborttagning är ett dyrt förfarande som också kan vara tidskrävande, om du har mycket hår som du vill ta bort. FDA-studier visar att vissa människor gör bättre kandidater än andra när det gäller att uppnå sina önskade resultat. Men även om du är den perfekta kandidaten för hårborttagning, finns det inga garantier för permanent hårborttagning med hjälp av laserprocedurer.