Hemlagad Lotion

 

1.

Kombinera vattnet och boraxen i en kruka och värm till koka. Borax är ett konserveringsmedel. Om du vill lägga till örter eller blommor till blandningen, gör så nu. Du kan också branta några tepåsar i kokande vatten, vilket ger doft och antioxidanter till din blandning.

2.

Kombinera bivaxen och oljan i en dubbelkokare på spisen och värm tills vaxet smälter helt i oljan. Om du använder smör, såsom kakaosmör, lägg det till den här blandningen. Använd medelvärme, och ta blandningen ur kaminen så snart vaxet är helt smält in i det. Vissa oljor, såsom avokadoolja, kan skadas av överflödig värme.

3.

Häll Blandning av het vax i en blandare och blanda långsamt i vattenblandningen när du blandar. Olja och vattenblandningar bör vara ungefär samma temperatur när du kombinerar dem. Du kan använda en bländare eller mixer för detta steg om du föredrar det.

4. Fortsätt att blanda tills olja och vatten har blandats ihop och låt dem svalna, om det rör sig om det behövs för att släppa ut luftbubblor. Lotionen ska tjockna när den svalnar. på Lägg till ett färgämne, gör det nu.

5. Lägg till doft till lotionen när det har svalnat till rumstemperatur, om du planerar att göra det. Undvik ljusdoftar eftersom de kan ha kemikalier i dem som du inte vill ha på din hud. Om du redan har bränt ditt vatten i örter eller te, kan du förmodligen hoppa över det här steget.

6.

Häll rumstemperaturen i din lufttät behållare och tätning.

Tips och varningar

  • Att göra lotion kan vara en svår process, så bli inte avskräckt om din första sats inte är perfekt. Experimentera med olika olja-till-vattenförhållanden, och med tillsats i smörjmedel som kakaosmör för att förtjocka.
  • Lägg till några droppar vitamin E-olja eller töm en vitamin E-kapsel i oljan för att förhindra den från gula i flaskan.
  • För att få största möjliga nytta, tillåta örter eller te att branta i vatten i minst 30 minuter innan du använder.
  • Att tillsätta stearinsyra eller lecitinpulver till oljan kommer att resultera i en tjockare lotion.
  • Att göra din egen lotion är ett billigt alternativ för att lagra köpte lotioner som ofta är fulla av konserveringsmedel och kemiska ingredienser som du inte vill ha på din kropp. Kärnan är hemlagad lotion helt enkelt en emulgerad blandning av olja och vatten. Bivax är lätt emulgeringsmedel som ska användas och bör vara lätt att hitta på närmaste hantverksbutik. Du kan lägga till ytterligare ingredienser som dofter, örter, färger eller smörjmedel som passar dina önskemål. När du blir mer bekväm med emulgeringsprocessen, experimentera med olika typer av oljor och blandningar och spara dina bästa recept att använda igen.