Hur man applicerar smink om din över fyrtio

 

1.

Vägen till en professionell och blandad smink är en bra uppsättning sminkborstar. En billig uppsättning kan köpas för så lite som $24,99.

2. När du har rengjort ansiktet och fuktar, applicera en solskyddsmedel på minst 30 SPF.

3.

Applicera en primer över ditt ansikte inklusive ögonlocken. Avon Magix Face Primer är utmärkt primer och kommer otydda och tonade versioner. Att bara applicera primern kan räcka för de flesta av oss. Tunga eller fulla täckningsfundament tenderar att lösa sig i fina linjer och rynkor. Om du använder foundation, välj en som ger lätt till medelhög täckning.

4.

Applicera din concealer under ögonen och på alla platser du kan ha. Jag gillar Yves Saint Laurent Touche Eclat. Denna produkt ger en radie av strålning till underområdet och har också en lyftande effekt. Du kan skapa en mer fyllig läpp genom att följa konturen på din överläpp med Touche Eclat. För att diffusa linjerna runt mun applicera på vecken från näsa till mun.

5.

En bra dag ser ut att applicera en kräm eller beige skugga. Min favoritskugga är L 'oreal Hip Cream Eye-Shadow. Den här mycket pigmenterade skuggan är utmärkt för kräpiga ögonlock. Bara lite gör du! Applicera över hela locket med en skuggborste och låt torka. Färgerna är väldigt neutrala. Jag använder Secretive över hela ögat och för en natt ser du ut Vittigt i mitt öga.

Gör dina ögon pop med ett mörkt brun eller grå liner appliceras mycket nära den övre linjen med en linerborste. Jag är också en fan av eyeliner pennor. De kan användas som en fin eller djärv linje. Elf gör en bra till ett pris som inte kan vara beat (runt $1,00).

7.

Nästa är min favorit ... mascara! Så många bra val. Mitt fav för tillfället är Maybelline Stilletto. Applicera två lätta rockar för dagtid till de bästa ögonfransarna. Min nattklocka inkluderar en smidgen som appliceras på nedre fransar också.

8.

Applicera bara rodna på toppen av dina kindben. Detta drar ögat uppåt och lyfter ansiktet.

9.

Applicera pulver med ett pulver eller en kabuki borste för att ställa in smink. Jag använder Bare Essentuals mineral slöja. Det ger en vacker genomskinlig finish.

10.

Du är nästan klar. Applicera en neutral läppfärg till läpparna. Jag älskar! Covergirl Outlast läppstift. Mina favoriter för dagtid är Naken och Naturlig Blush.
Du gjorde det och nu ser du GREAT!

Du förstår efter att du har applicerat den lila ögonskuggan och det är nästan dags att lämna att du ser ut som en clown (ingenting som det tjugoåriga i tidningen som modellerar den nyaste trendiga ögonfärgen).

Makeup-ansökan för fyrtio och över gals är nytt territorium. Territorn har ett tecken när du skriver in som säger 'mindre är mer!'. Det här är inte så dåligt och det har den extra fördelen att du sparar tid. Presenteras här är några tips att ha snygga snygga in i din dotage.