Hur man bryr sig om nagelkonst

 

1.

Torka naglarna snabbare med snabbtorkande droppar, överdrag eller sprayar. Nails tar normalt minst 24 timmar att sätta och dessa produkter skyddar inte bara nagelkonsten snabbare, de förhindrar flingning och chipping. Ändå ta extra försiktighet med naglarna för en dag eller så efter din manikyr.

2.

Applicera en vanlig klar topplack varje tredje eller fyra dagar. Denna topplack ger ett skyddslag över din nagelkonst. Handtvätt, badning och annat slitage bryts ned överdraget, varför det är viktigt att återanvända det regelbundet.

3.

Fuktar dina naglar varje kväll med olja eller grädde. krämer som innehåller alfa hydroxysyror och andra exfoliatorer, eftersom de kan skada nagellack. Genom att hålla nageln fuktad, förhindrar chipping vid nagelbasen och håller händerna snygga.

4.

Applicera handkräm eller lotion varje gång du tvätter händerna. Tvål torkar huden, och krämer och lotioner ersätter fukt som förlorats för handtvätt. Använd en lotion med SPF för bästa handskyddet och skyddet.

5. Gå tillbaka till din manikyrare om du skadar din nagelkonst. Du kan skada det ytterligare om du försöker fixa det själv med hemprodukter. De flesta nagelartister kommer inte att ladda dig för små reparationer och touchups.

Nail art tar lång tid och kostnad, så det är viktigt för dig att ta hand om det ordentligt. Följ dessa enkla tips och dina naglar kommer att vara vackra och chipfria i fyra till sex veckor. Läs vidare för specifika instruktioner om hur bäst för att behålla din nagelkonst.