Hur man får en besättning

 

1.

Tänk på varför du får din besättning, speciellt om du alltid har långt hår. Ta reda på hur länge du tror att det tar håret att växa igen om du inte gillar hur det ser ut.

2.

Titta på modetidningar, speciellt titta på modeller med ansiktsformer som liknar din, för att se de olika besättningsmodellerna. Du kan ha en lång skärning, en kort, en platta eller en med mönster som är etsade i sidorna.

>

Be om att se om din barberare eller några vänner har ett datorprogram som genererar bilder av dig med olika frisyrer. Titta på dessa stilar och bestäm vilka som är bäst för dig.

4.

Klipp det i steg om ditt hår är riktigt långt så det verkar inte så drastiskt. Klipp håret några veckor, hugga av och tum eller så i taget tills du är verkligen redo att få den verkliga besättningen.

Gå till en barberare eller vän du lita på och se till att de har sina trimmare inställda i rätt längd så att du inte slutar med håret kortare än du planerade.

Det finns många anledningar att en person kanske vill ha en besättning sänkt, förutom att han går med i militären. Vissa kanske vill ha en kallare frisyr för sommaren, andra gör det för ett modeutlåtande, och vissa gör det så håravfall från ålder eller kemoterapi verkar inte så dramatisk. Oavsett anledning, fundera på dessa saker för att få stilen perfekt till dig.