Hur man förbereder sig på en Botoxbehandling

 

1.

Hitta en ansedd läkare för att utföra din Botox-behandling. Botox-injektioner är tillgängliga från ett antal skumma källor, men för att det är en medicinsk procedur, vill du bara gå till en licensläkare för att få det gjort.

2.

Bestäm hur du vill betala för dina Botox-injektioner och vara beredd att betala vid tidpunkten för förfarandet. Eftersom Botox är en kosmetisk procedur täcker din försäkring inte kostnaderna. De flesta läkare förväntar sig betalning när tjänsten görs.

3.

Tala med läkaren du väljer för din procedur om eventuella komplikationer eller biverkningar. Botox-injektioner är inte associerade med långsiktiga biverkningar, men det kan finnas några tillfälliga som illamående, huvudvärk, ögonlocket och ömhet på injektionsstället. Du bör vara fullständigt informerad om allt som kan gå fel.

4.

Tala med din läkare om post-procedurer som du bör undvika och sätt att minska biverkningar före proceduren. Att applicera ett ispaket till dina injektionsställen hjälper vanligtvis till att förhindra blåmärken och svullnad. Du bör undvika ansträngande motion för en dag och området där du fick Botox borde inte masseras. Många utövare rekommenderar också att inte ligga ner i 3 till 4 timmar efter injektionen.

5. Applicera ett ispaket i pannan i flera minuter omedelbart före injektionen för att förbereda sig för procedur. Ispaketet bidrar till att minska injektions- och svullnadens smärta efteråt.

6.

Be läkaren att applicera ett lokalt numrerande medel för att förbereda injektionsställena om du vet att du har En låg tolerans mot smärta från injektioner. Detta är oftast onödigt, eftersom injektionerna inte är mer smärtsamma än en insektsbit.

Tips och varningar

  • Om du återvänder till jobbet omedelbart efter din Botox behandling, ta med några dölja smink med dig till proceduren. Det kan finnas viss rodnad eller blåmärken runt de injektionsställen som du vill camouflera.
  • Vissa täta Botox-användare rapporterar att man tar en diskant ibuprofen för att förbereda sig för proceduren minskar svullnad och smärta från injektionerna.
  • Att få Botox-injektioner från någon annan än en licensierad professionell kan utsätta dig för allvarliga komplikationer. Du har ingen möjlighet att veta om Botox du får är korrekt formulerad och säker för kosmetisk användning eller att Utrustning som används är steril. Försök inte spara pengar på bekostnad av din hälsa.
  • När du använder Botox för kosmetiska ändamål är proceduren en mindre. Det finns dock några biverkningar och ytterligare information du borde vara medveten om. Som med något medicinskt förfarande bör du göra din due diligence för att undersöka Botox-injektioner och avgöra om behandlingen är rätt för dig.