Hur man klär sig som en modern viktoriansk

 

1.

* Blusar / Skjortor: Sök efter toppar i bär och juveltoner. Bourgogne, rosa rosa, elfenben, blekgul, ljusblå, svart och marinblå var alla populära färger under den viktorianska eran och borde göra framträdanden i din garderob. Leta även efter blusar av spets, sammet, silke eller vacker polyester. Pärlemodellknappar och känslig broderi är några utmärkta detaljer, liksom höga dramatiska kragen. För ett billigare alternativ, leta efter baby-Ts med viktorianska teman, som utskrifter med tefester, krokespel eller rosa trädgårdar.

2.

* Tröjor: Cardigans med eleganta knappar eller massiva kashmirtröjor attraktiva delar som lätt kan klä upp eller ner med smarta tillbehör. Broderade tröjor, sjalar eller ponchos är också vackra alternativ. Sök efter sofistikerade färger, som choklad, djup lila och skogsgrön.

3.

* Jackor: Velvet jackor och blazers är de mest lyxiga, men femininskuren ulljackorna eller blazers kan vara lika snygga om de passar ordentligt och är parade bra med lämpliga smycken och underkläder. Mellanstora och mörka färger är de bästa valen, eftersom de också är bantning.

4.

* Örhängen: Ljuskronaörhängen är ljuva när de bärs med blusar i samma färgfamilj. Använd också rhinestone studs i diskreta färger som royal blue och mauve. Örhängen med fantasivessurer, som fe och unicorns, eller blommor och annan vegetation, är andra solida köper.

5.

Halsband: Att ha på sig en lås är ett enkelt sätt att fånga viktorianska känna. Velvet eller spets chokers har en lika viktoriansk luft till dem. Försök också med komohalsband, pärlor och allt som innehåller trädgårdar, blommor, fjärilar, sländor, nyckelpigor, ballerinas eller murgröna.

6.

* Ringar: Leta efter elegant utformade ringar med trädgårdar eller gotiska teman, som rosor eller små kristna kors. Rhinestones eller någon form av stora juveler är bra, men mindre stenar är också lämpliga, om bandet har intressant stylisering.

* Armband: Sök efter strass och andra juveler skyddad i guldfärgade eller silverfärgade metaller. Charm armband är pittoreska nog att arbeta också. Du kan också prova solidfärgade armband för en mer burlesk känsla.

* Hosiery: Fisknät i svarta och subtila färger, som beige, med diskreta hål kommer att stansa något outfit. Köp även tjocka ullstrumpor eller strömplattor med pittoreska mönster, som fjärilutskärningar eller målade tulpaner.

9.

* Byxor: Jeans i sofistikerade färger eller med känsliga detaljer, som pärlor, små rhinestones eller spets eller sammet trim är andra stora val. Mänskliga byxor kan vara lika lockande så länge de passar ordentligt och inte är för stora.

10.

* Kjolar: Shop för tierkjolar av silke, sammet, eller polyester. Leta även efter kjolar med viktorianska mönster och teman. Tänk på att kjolar aldrig borde vara högre än om knälängden och, när de är kortare, bör bäras med roligt slitage.

11.

* Skor: Köp skor i mörka färger som svart, brun och marinblå. Försök med Victorian-stil spetsstövlar, Mary Janes, eller enkla höga klackar. Skor med sammet eller silke skor är också comely.

Tips och varningar

  • Du kan hitta vackra kläder som dessa i butiker som April Showers, Anthropology , eller hos din lokala butik eller loppmarknad. Se vad du kan göra för att införliva viktorianska klädernas romantik i din garderob idag.
  • Om du är fascinerad med den viktorianska åldern, är chansen att en av dina favoritaspekter av eran är de vackra kläderna. Men hur kan du förvandla din tråkiga garderob till en som är underbar med dramatiken och romantiken i en Emily Dickinson-dikt? Som en tioårig tjej runt Halloween, kan du införliva mysteriet i den viktorianska eran i dina dagliga kläder genom att ta ett friskt och modernt sätt att göra mode från Little Women och A Tale of Two Cities bekväm och lätt att bära. Här är några riktlinjer för hur man klär sig som en modern viktoriansk: