Hur man mäter byststorlek på en tröja

 

1.

Bestäm din bystmätning. I privatlivet till ditt eget hem, innan du lämnar till affären. mäta din byst vid 'största' delen. Skriv ner numret och ta det --- och ditt mätband --- med dig.

2.

Bestäm var din byst är i den genomsnittliga tröjan. För de flesta kvinnor med bra bras är den största delen av bysten strax under armhålan på de flesta skjortor. Prova på några av dina favoritskjortor och se var din byst faller på tröjan --- vid armhålan, eller kanske ett par inches lägre än det. Skriv det ner på samma papper som du skrev din bystmätning på.

3.

Välj en tröja. I butiken väljer du en tröja eller blus som du tycker om i en storlek som du tycker kommer att passa dig.

4.

Mäta tröskelområdet på tröjan. Lägg skjortan platt, framsidan uppåt, på klädhyllan. Mät över tröskans framsida där din 'största runt' byst är. Dubbel det numret (en mätning för framsidan, den andra för baksidan). Om det slutliga numret är större än din bystmätning, ska skjortan passa. Prova på det och se om du fortfarande gillar det. Om det inte passar, gå upp en storlek.

Tips och varningar

  • Var uppmärksam på tygets innehåll. tyget innehåller, desto troligare kommer skjortan eller blusan att krympa i tvätten --- och all din noggrann mätning kommer att ha varit för ingenting. Om du hittar en bomullskjorta du vill köpa den nästa storleken för att möjliggöra krympning.
  • Bustmätning, även mer än midjemålning, är avgörande när man bestämmer vilken storlek skjorta eller blus att köpa. Ignorera tillverkarens sizing system, vi har alla sett instanser där en storlek 8 från ett varumärke är en storlek 6 --- eller till och med en storlek 10 --- i ett annat varumärke. Om du försöker det och det passar över bysten och är okej över midsektionen, köper du det.

    Du kan till och med ta reda på om en tröja eller blus kommer troligen att passa utan att ens försöka det - vilket sparar tid och frustration på en lång shoppingresa.