Hur man tar hand om 40 plus hår

 

1.

Tvätta inte ditt hår varje dag! Skölj det varannan dag. När vi åldras och börjar färglägga vårt hår, shampooing för ofta, tar inte bara färgen snabbare ut, utan torkar också vårt hår för mycket.

2.

Våt och kondition det varje dag! Håll mer än en slags balsam och byt användning. Låt balsammen vara i minst en minut innan du sköljer

3.

Under tider med extra torrhet, till exempel sommaren, lägg till användningen av en organisk botanisk olja. Denna olja kan vara vilken typ som helst, bara se till att du gillar dess luktar. Applicera det på ditt våta hår och låt det gå i flera timmar. Skölj av och lufttorka håret. Gör det på en 'efter behov' grund.

Tips och varningar

  • Klipp håret ofta, en gång i månaden. Detta minimerar antalet delade ändar du kan få.
  • Torrhårschampo hjälper, men bara om du inte färgar eller markerar ditt hår.
  • För färg eller markerat hår, använd schampon för färg eller höjdpunkter.
  • Om håret är lockigt, åldrande och färgat, håll det med lockigt hårschampo eller extra fuktgivande schampo.
  • Använd inte en tung luktande olja. Detta kan orsaka allergisk huvudvärk. Skölj omedelbart om du känner klåda eller brinner i hårbotten. Detta kan indikera en allergisk reaktion.
  • Är ditt hår åldrande? Är ditt hår torrare än det var när du var yngre? Du kan aldrig få det fuktad eller konditionerad nog? Din användning av plattjärn, blåsorkare och curling irons hjälper dig inte. Då blir du grays, så du färgar och lägger till höjdpunkter ... Inte konstigt! Men du måste se bra ut? Dessa tips ska hjälpa!