Om Wetsuits

 

Funktion

Neoprenmaterialet i våtdräkter gör en utmärkt isolator eftersom det skapar en luftbarriär (tillverkad av kvävebubblor) mellan kroppen och vattnet. När tunna skikt vatten tränger, värms de snabbt upp till kroppstemperaturen. När du dyker djupare i vatten komprimerar neopren sig, vilket gör våtdräkten alltmer lösare. Lösningen gör att vattnet som gick in i våtdräkten kan läcka ut.

Överväganden

För att en våtdräkt ska kunna fungera korrekt måste den vara snygg passform. Det är alltid en bra idé att köpa en våtdräkt som bara är lite varmare än vad du faktiskt behöver. Det beror på att när du är undervattens, om du känner dig för varm kan du låta kallt vatten svalna dig själv. är för kalla, men det finns inte mycket du kan göra åtgärda situationen.

Typer

Det finns olika typer av våtdräkter. De omfattar jackaväxan (täcker armarna och torso), väst (täcker endast torso), shorty (korta ärmar för ben och armar och täcker torso), ångbåten (täcker hela armar, ben och torso) , den benfria våtdräkten (långa ärmar och inga ben) och den långa johnen (täcker benen och torso).

Varning

Om du planerar att delta i eventuella öppna vattenvattenshändelser kanske det inte är den bästa idén att använda våtdräkt eftersom många tror att de ger svimmare en orättvis fördel (våtdräkter tros öka uppdrift). Många gånger i dessa sportväskor är det känt ned och trodde vara mot vattensporter.

Historia

De första våtdräkterna byggdes av råa skikt av skumgummi-neopren utan några bakmaterial. Dessa våtdräkter var svåra att lägga på eftersom materialet var ganska bräckligt och klibbigt. Överdriven dragning och sträckning kan enkelt få våtdräkten att rippas till hälften. För att glida på gummit skulle folk sätta talcumpulver över sina kroppar. Wetsuits är skyddande klädsel gjord för ett stort spektrum av användningsområden, inklusive surfing, vattenskidor, snorkling, dykning och jet skidåkning. I allmänhet är våtdräkter helt utbytbara oavsett vilken av dessa sporter du engagerar. De är vanligtvis gjorda av neopren vilket är ett poröst material som är konstruerat av miljoner små bubblor.