Orsaker till Undereye Cirklar

 

Inledning

När det gäller skönhet och hudvård är ett av de mest behandlade problemen mörka cirklar under ögonen. Både män och kvinnor lider av detta problem, vilket kan sträcka sig från knappt märkbar till ett liknande blick av ett svart öga. Faktum är att cirklarna under ögonen liknar hur ett blåmärke från ett svart öga skulle.

Kapillärer

Mörka cirklar under ögonen orsakas av abnormiteter i de små blodkapillärerna under ögonen. Dessa är ansvariga för att få syre och näringsämnen till cellerna som utgör vävnaderna under dina ögon. Dessa kapillärer är otroligt små. Faktum är att mycket lite blod kan komma igenom kapillärerna på en gång. Detta orsakar tider där några små mängder blod kan läcka in i den omgivande vävnaden.

Rengöring

När kroppen känner av att blodet har gått ut ur kapillärerna och in i vävnaden, sänder det ett enzym till städa upp röra, precis som det gör när en blåmärken bildas från en inverkan på andra delar av kroppen. Enzymet är tillräckligt kraftigt för att bryta ner de röda blodkropparnas och hemoglobins molekyler, vilket gör det oförskämt för den omgivande huden. Reaktionen av enzymerna med hemoglobin och blodceller orsakar emellertid den kvarvarande biprodukten att bli mörkblå. Detta kan ses genom huden, ser ut som en mörk hudkrets.

Allvarlighet

Svårighetsgraden av cirklarna under ögonen är beroende av hur nära kapillärerna är på ytan av huden och hur mycket blod släpptes ut i den omgivande vävnaden. Ju mer blod som frigörs och närmare kapillärens yta desto mörkare kommer cirklarna att vara.