Vad är fördelarna med Krill Olja på håret?

 

Geografi

Kommersiellt krillfiske äger rum främst i södra havet, som täcker södra halvklotet och omger Antarktis. Krill fiskas dessutom i norra Stilla havet, i vatten utanför Japan och Kanada. Eftersom dessa vatten är så rika på näringsämnen och i huvudsak är oförorenade innehåller Krill-oljan inte höga halter av kvicksilver och PCB som innehåller fiskolja och många fiskarter.

Egenskaper

Krillolja innehåller den kraftfulla Omega- 3 fettsyror, EPA och DHA. Dessa är omega-3 som vanligtvis finns i fisk som lax och tonfisk. Krillolja innehåller dessutom en antioxidant som kallas Astaxanthin, som har visat sig vara 10 gånger kraftigare än karoten. Omega-3s i Krill-olja bärs som fosfolipider som lättare absorberas av kroppen. Dessutom absorberas de i tunntarmen i motsats till magen, så det finns ingen fiskig eftersmak.

Fördelar

Förutom hjärthälsa, lägre kolesterol, cellulär hälsa och andra stora hälsofördelar, Krill olja är känt för att hålla håret friskt och glänsande. Omega-3 är avgörande för frisk hud och naglar, och i håret är fördelarna många. Omega-3s i Krill-olja är effektiva för att bekämpa torr hårbotten och hålla hårsäckar starka. Dessutom, eftersom Omega-3s hjälper till med cellåterväxt, är de mycket effektiva för att bekämpa håravfall och skador. De flesta rapporterar resultat om sex till åtta veckor när Krill olja tas regelbundet.

Varning

Eftersom Krill är en kräftdjur bör Krill olja inte tas av någon med en skaldjurallergi eftersom dessa effekter inte har varit tillräckliga testas. Det rekommenderas också att personer som har blodförtunnande eller som har blödningsstörningar inte tar Krill-olja eftersom det kan intensifiera dessa symtom. Naturligtvis bör du kontakta din läkare innan du börjar något tilläggsprogram.

Tillgänglighet

För närvarande finns det bara ett företag som tillverkar Krill-olja, och det är Neptun Krill Oil Company. Soft-gel piller marknadsförs genom flera olika distributörer. Det är allmänt tillgängligt i hälsokost och organiska butiker. På grund av den ökade populariteten har vissa stora stormarknader och storboxaffärer nyligen börjat bära den. Eftersom alla Krill-oljor som är tillgängliga på marknaden kommer från endast en källa finns det för närvarande ingen skillnad mellan de olika varumärkena som finns i butikerna. Krillolja extraheras från Krill, små, genomskinliga kräftdjur som liknar räkor. De är bara 1 till 6 cm långa, och stora massor av dem lever i havet och matas på fytoplankton. De är en vanlig matkälla för valar, sälar, delfiner, pingviner och andra fiskar. Oljan är en av de bästa källorna till omega-3-fettsyror, som överträffar jämn fiskolja. Det finns många fördelar med krillolja, inklusive friskare hår, hud och naglar.