Zink för hårregenväxt

 

Zinkbrist

Om du inte har tillräckligt med zink kan du märka onormal hårskurning på grund av försvagade håraxlar. Ditt hår kommer att bryta och återväxten kommer att vara långsam.

Hur det fungerar

Zink är ett spårmineral som finns i kroppen. Detta mineral hjälper till med cellreproduktion, hormonbalans, absorption av vitaminer och proteinsyntes. Alla dessa kroppsliga processer är nödvändiga för hårväxt. En tillräcklig mängd zink är nödvändig för förebyggande av håravfall.

Fördelar

Zink förbättrar immunförsvarets funktion för att bränna hårtillväxten. Den erforderliga mängden zink kommer att främja cellreproduktion, reparation av brutna vävnader och vävnadstillväxt Zink bibehåller körtlarna som utsöndrar olja och är fästa på hårsäckarna.

Dosering

Zink tas för att bekämpa en zinkbrist och bekämpa håravfall. Det rekommenderas att ta 11 mg zink dagligen För att bekämpa håravfall, är 50 till 60 mg zinkglukonat dagligen i två veckor effektivt. Överstiga inte 100 mg zink dagligen. Andra zinktillskott är zinkklorid, zinkoxid och zinksulfat.

Hårförlust

För mycket zink kan utlösa håravfall. Om du har för hög dos av zink i längre än tre veckor kan det skada håret. Om kroppen har för mycket zink, kan väsentliga mineraler inte absorberas. Dessa mineraler, inklusive koppar, järn och magnesium , är nödvändiga för friskt hår.

DHT

Våra kroppar innehåller ett hormon som heter DHT vilket kan hindra hårhälsan. Eftersom zink ökar testosteronnivåerna, som kan kopplas till ökade DHT-nivåer, är vissa rädda för att zink i slutändan höjer DHT-nivåerna. Lyckligtvis begränsar zink faktiskt DHT-produktionen. Medan det inte helt kan blockera DHT, kan det övervaka det. Genom att balansera hormonnivåerna i kroppen minskar zink risken för håravfall.

Diet

För att införa zink naturligt i din kost, ät ostron, musslor, räkor, rött kött, fjäderfä, lever, vetex, ägg äggula, nötter och soja. Tänk på att kroppen bara absorberar cirka 30 procent av zinken i dessa livsmedel, så du kan fortfarande behöva ett tillägg. Zink är ett alternativ för personer som upplever hårförtunning eller håravfall. Medan du förlorar cirka 50 till 100 hårsträngar, är en dag normal, avkastning mer än genomsnittet är orsak till larm. Att förlora en onormal mängd hår kan orsakas av hormoner, genetik, dålig kost, ålder, strålning, stress, infektion, kemikalier, viktminskning eller sjukdom. Ofta är håravfall orsakad av dålig näring. Zink kan hjälpa till att återställa hårhälsan och främja hårväxten.