Den bästa metoden för permanent hårborttagning

 

Elektrolys

Elektrolysen uppfanns för över 100 år sedan och innebär att man sätter in en elektrisk sond i hårfollikeln för att skada den så att den inte längre kan växa hår. Områden i kroppen som kan behandlas effektivt genom elektrolys är ögonbryn, ben, buken, skönhetsområdet, bröst och ansikte. Även om det inte finns några permanenta biverkningar kan processen vara smärtsamt - även om moderna metoder har minskat mycket av obehag i proceduren - och kan lämna området rött några dagar efteråt. Från och med 2009 uppgår den genomsnittliga kostnaden för elektrolyseprocesser från $300 till överläppsbehovet till $26 000 för en hel rygg.

Laser hårborttagning

Laser hårborttagning är processen att orsaka inflammation i hårfollikeln genom uppvärmning det med en laser. Denna skada sänder hårfollikeln i viloperation och stannar tillväxten. Lasern producerar pulser av energi som inriktar sig på melaninpigmentet i håraxeln, så det är viktigt att inte oavsiktligt rikta runt de områden där den kan förändra hudfärgen. Människor med mörk hud är mer sårbara för de negativa effekterna av laser hårborttagning eftersom de är mer benägna att förlora märkbar pigmentering.

Processen innebär tre till fem behandlingar under en period av fyra till åtta veckor. Uppföljningsprocedurer kan vara nödvändiga för att säkerställa att området förblir hårfritt. Den genomsnittliga kostnaden för 2009 är ungefär $400 för en behandling, och en serie med fyra behandlingar är vanligtvis nödvändig.

Flashlampor

Vissa rapporterar permanent hårreduktion genom användning av blixtlampor: fullspektrumsljus och lågt intervall infraröd strålning levereras till huden genom en specialiserad handhållen lampa. Denna metod medför värmeskador på hårfollikeln medan man sparar (teoretiskt) huden runt den. När återväxt uppstår är det vanligtvis lättare vid pigmentering än håret som tidigare växte från follikeln, och det finns mindre av det.

Denna metod fungerar bäst på ljusskinniga människor med mörkare hår. Vid korrekt användning anses det allmänt vara säkert, men långsiktiga studier finns inte om den övergripande säkerheten mot huden, och felaktig användning kan orsaka brännskador och fläckar på huden. Hårborttagningsprocedurer för laserlampor kostar var som helst mellan $50 och $200 från och med 2009, beroende på hur mycket hår som tas bort och den del av kroppen som behandlas. Alternativ för att permanent ta bort hår från din kropp är få och ofullkomliga. Det finns många populära metoder, men du borde noggrant undersöka dina alternativ innan du bestämmer vad som passar dig.