Hur man lägger hål i jeans

 

1.

Tvätta jeans som du tänker applicera hålen på så att tyget inte blir styvt.

2.

Bestäm var du vill hålen. Hål i jeans skapas vanligtvis i områden som skulle ha bildat hål naturligt med år av slitage. Tänk på detta när du fattar ditt beslut om var du ska sätta hålen i dina jeans. Om du råkar äga ett par jeans med naturligt formade hål, använd dem som referens när du gör dina nya 'gamla' jeans. Hålen bildar vanligtvis i knäområdet och runt bakfickorna bland annat.

3.

Använd rakbladets hörn för att försiktigt plocka tygfibrerna på exakt platsen du har för avsikt att göra ett hål. Plocka fibrerna mycket försiktigt och fortsätt tills ett litet hål bildas.

4. När du har uppnått det minsta av hålen är målet att arbeta för att göra hålet större genom att dra trådarna längs hålets diameter en åt gången. Du kan hitta en sömnad som ger dig mer precision vid det här tillfället - sätt in nålen i jeans direkt bakom tråden du tänker dra ut. Dra försiktigt tråden försiktigt.

5.

Sluta dra trådar när du har ett hål som är mindre än vad du vill att hålet ska vara. Nu när du har börjat processen fortsätter hålet långsamt att växa på egen hand.

6.

Tvätta jeans flera gånger. Detta kommer att väta hålets kanter och göra det ser autentiskt ut.

Tips och varningar

  • Om du är nervös för att hålen kommer på rätt plats Markera fläckarna i förväg. Prova på jeans, använd en bit krita för att markera de platser du tänker göra på hålen och ta sedan bort jeans. Använd de kritade märkena som din guide.
  • Var försiktig när du arbetar med ett rakblad.
  • Unga människor har gjort det i åratal: väderförklara sina nya kläder för att skapa en viss inbäddad utkik efter sina garderober. Ljusa färger tvättas flera gånger innan de slits. Läderstövlar måste försiktigt skruvas på alla rätt ställen. Jeans? Jeans är avsiktligt bleknade, slitna och ganska ofta fulla av noggrant utformade hål. Hur gör du hål i jeans? Processen är faktiskt ganska kul så du kommer att vara försiktig med att du inte får bäras bort.