Hur odlar du ditt hårfärgss Business - för Salon Professionals

 

1.

Utför ett noggrant samråd med varje kund vid varje besök. Fråga om de skulle vilja göra en förändring, snarare än att fråga om de vill ha samma sak. Gör ett förslag om hur du byter ton eller lägger till några höjdpunkter. Det är bara så mycket du kan göra med ett hårklipp när kunden inte vill gå kortare - färgen är vägen för att göra en förändring och hålla längden.

2.

Var expert, lär allt du kan om färgteori. Öva på dina vänner och familj. Ta med modeller och träna nätter i din salong, det är lättare att experimentera på en modell än en betalande kund. Många tillverkare har gratis onlineutbildning, färgteori är färgteori - det spelar ingen roll om du inte använder sin färglinje. Ta en klass för inspiration eller bara ta tid att luta dig tillbaka och drömma upp din egen nya idé.

3.

Se på din bok för att se var du kan passa in i en extra färgservice. Om du har tid, gör förslaget - även om det är en konditioneringstjänst för att öka glans.

4.

Var noga med att utbilda dina kunder på hemvård. Om du bara gjort dem en rödhårig, låt kunden veta att färgen kan blöda och inte använda bra handdukar och örngott för de första schamponerna. Rekommendera professionella produkter. Om en kund använder felaktiga produkter och hatar resultaten kommer du att vara den som de skyller.

5.

Berätta för kunden när han ska återvända för en berøring och förboka utnämning. Blondiner behöver speciellt vara i regelbundet för att hålla en jämn ton. Regelbundna möten gör att dina kunder känner och ser sitt bästa ut - ingen känns bra med rötter.

6.

Be om hänvisningar. Kunderna vet inte att du behöver fler kunder. Om de är nöjda med de tjänster du tillhandahåller kommer de gärna att hänvisa till vänner och medarbetare. Ett hänvisningsprogram gör inte heller ont om du erbjuder gratis produkter om du inte vill rabattjänster. Besök www.Styling-Aid.com för mer idéer.

Färgtjänster är en integrerad del av salongbranschen. Att öka ditt färgföretag ökar kundlojaliteten och din inkomst.