Livsmedel för en rynkfri diet

 

Fria radikaler

Fria radikaler är instabila molekyler som saknar en elektron i deras yttre skal. Den oxidativa skador som orsakas av fria radikaler kan jämföras med rost, vilket leder till att huden bryter ner och ålder.

Antioxidanter

Antioxidanter ger den saknade elektronen att neutralisera fria radikaler.

Identifiering

Livsmedel som innehåller vitaminerna A, E, C och B-12 innehåller kraftfulla antioxidanter, eller radikala skavningsmedel, som hjälper till att förhindra rynkor och hålla huden snyggare.

Mat

Mat som innehåller antioxidanter innehåller färska frukter, mörkgröna grönsaker, baljväxter och nötter. Alla livsmedel är inte lika, och ytterligare studier krävs för att bestämma vilka livsmedel som är mest fördelaktiga. I allmänhet ger livsmedel som är okokta de största fördelarna.

Fördelar

Fria radikala skador bidrar inte bara till åldrande, men också till många interna hälsofrågor som också kommer att dra nytta av en antioxidantrik diet. Näring är en viktig faktor vid bekämpning av rynkor. Så sent som i mitten av 1950-talet började en nyfiken ung forskare med namnet Dr. Denham Harman undersöka den roll som fria radikaler spelar i åldringsprocessen. Det var inte förrän nästan ett decennium senare att Dr. Harmans hypotes kopplades till resultatet av olika vitaminstudier, vilket gav de första ledtrådarna att låsa upp mysteriet för förhållandet mellan fria radikaler och antioxidanter.