Hur man använder essentiella oljor för att reparera skadat hår

 

1.

Förbereda: Kamma igenom torrt, otvättat hår för att ta bort eventuella tanglar, arbeta från ändarna upp till hårbotten. Detta gör att oljorna kan fördelas jämnare.

Till början sätter du 2-3 droppar Pepparmyntaolja på dina fingertoppar och arbeta i hårbotten med medelstryck. Massage över hela skalpen i 60-90 sekunder. Pepparmyntsoljan stimulerar hårbotten och ger en lugn, lugnande, cool känsla.

3.

Använd paddellborsten genom att lägga 5 droppar Rosemary eterisk olja och 2 droppar Rose eterisk olja på penseln. Gilla med förkamningen, borsta genom håret, arbeta från ändarna och ta dig till hårbotten. Endarna på ditt hår absorberar vanligtvis mer, och det är normalt.

4. När du har gått över hela vårt hår, springa igenom fingrarna för att se till att det finns aren Det är viktigt att jämnt fördela oljan i hela håret.

5. Fortsätt att borsta genom håret, men jobba nu från hårbotten nedåt , med lätt tryck på hårbotten för att arbeta pepparmyntsoljan ner i hårets axel. Borsttrycket kommer också att bidra till att stimulera hårsäckarna, vilket kan bidra till ett hälsosamt och välfuktat hår. Pensla var som helst från 2-10 minuter.

När du har borstat så länge du vill, skölj oljorna ut med en mild (helst naturlig och kemisk- gratis) schampo u0026 amp; balsam, eller, om du kan, sätta ett nattlock över ditt hår och låt oljorna fungera hela natten medan du sover. Tvätta ut när du vaknar.

Tips och varningar

  • Fortsatt användning ger bättre resultat.
  • Få ditt hår trimmat regelbundet varje 4-8 veckor) kan bidra till att hårets ändar blir alltför torra och kan förbättra hårets känsla och utseende.
  • För vuxna, inte barn.
  • Alltid testa en liten mängd all nödvändig olja som inte är känd för dig innan du lägger den i din rutin. Vissa individer kan vara känsligare för vissa oljor.
  • Mellan döende, blåstorkning, styling och olika andra torturösa saker som vi gör i vårt hår, är det lätt att det blir torrt, sprött, orubbligt och helt enkelt frustrerande. Även djupa balsam kan innehålla ingredienser som kan tappa håret s natrual moisturizers och försvar. Eteriska oljor är ett extremt effektivt och naturligt sätt att vända effekterna av dagliga stylingrutiner för att hjälpa dig att känna håret mjukt, feminint och hanterbart.