Hur man väljer en brudklänning för din kroppstyp

 

1.

Bestäm vad din kroppstyp är. Är du fullskalad? Liten och nätt? Stora överkropp? Större på botten? Innan du ens kan börja leta efter den perfekta brudklänningen, behöver du veta vad dina styrkor och svagheter är utseendevisa. Låt inte den här delen av processen ta dig ner: Ingen är perfekt. Alla kvinnor har kroppsdelar som de inte är nöjda med och vilka de gör sitt bästa för att dölja sig. (Än en gång har många av dem andra delar av kroppen som de älskar att visa upp.)

2.

Gå till en A-line klänning om du är full eller petite. Eftersom en A-line klänning arbetar för att förlänga hela din kropp, kommer ingen onödig uppmärksamhet att dras till midjan. Klänningen hjälper dig att uppnå en smalare övergripande utseende om du är en fullbildad kvinna. Om du är en petite, så fungerar en A-line klänning också bra för dig, för att det verkar ge dig lite extra höjd.

3.

Leta efter en klänning som är mer formmonterande på botten om du är större i bröstområdet. Att köpa en klänning som är full på botten kommer bara att fungera mot dig, så att du ser full överallt i stället för bara i bröstet.

4.

Undvik stroplösa klänningar om du är petite eller full-chested. Lilla kvinnor kommer sannolikt att behöva höja sina armar mycket när det är dags att dansa i receptionen, vilket kan leda till katastrof om du har en garderobsfel. Kvinnor som är större i bröstområdet behöver mer stöd från sin klänning, och att ha på sig en off-the-shoulder design kan också hjälpa till att ta lite av uppmärksamheten bort från bröstet och ta upp det på axlarna.

5.

Gå efter en klänning som är full i botten och har en mer strukturerad topp om du är större i bottenhalvdelen. En fin, korsetterad topp med en stor, puffig botten hjälper till att skapa utseendet att den slimhet du har i den övre halvan av din kropp bär hela vägen ner.

6.

Leta efter en klänning med skop eller v-hals om du är en fullskalad kvinna. Dessa stilar brukar se bäst på en kvinna som har lite något ovanpå.

7.

Om du är petit, undvik bröllopsklänningar som är stora på botten; De kommer bara att få dig att se botten-tung och förkorta dig.

8.

Fokusera på att visa upp din rygg, armar och byst om du är tungt; Detta kommer att distrahera uppmärksamheten borta från din nedre hälft.

Tips och varningar

  • Oavsett din kroppstyp och de bifogade klädstilarna är det viktigaste sak är hur en klänning får dig att känna dig. Du kommer alltid att vara mest bekväm och ser därför bäst ut i en klänning som gör att du känner dig som en stjärna.
  • Varje kvinna brukar spendera åtminstone lite tid fantasera om sin perfekta bröllopsdag - långt innan hon möter den som hon vill gifta sig med. Din bröllopsdag händer bara en gång, och det är av den anledningen att många kvinnor vill få varje liten detalj rätt, speciellt bröllopsklänningen. Majoriteten av kvinnorna är inte byggda som supermodeller, eller borde de vara. Så hur kan den genomsnittliga kvinnan hitta rätt klänning för sin kroppstyp? Följ stegen nedan för att ta reda på det.