Så här startar du en chokladbutik

 

1.

Skriv en affärsplan. Sätt dina idéer och mål på papper. Inkludera information om ditt företag, till exempel vad ditt företag är, varför du gör det och hur det kommer att gynna andra. Ta med ditt företagsnamn, plats, mål, pengar du förväntar dig och finansieringen som behövs för att starta ditt företag. Inte bara kommer en affärsplan att vara en skiss för att öppna din chokladbutik, det kommer också att behövas när du försöker få finansiering.

2.

Erhålla finansiering. Om du inte har nödvändiga pengar för att starta ditt företag, måste du söka ekonomisk hjälp från banker eller privata investerare. Var noga med att förse dem med din affärsplan. Banker och investerare vill investera i en produkt som kommer att sälja och vill se en person med en handlingsplan för hur man ska lyckas.

3.

Hämta ett företag licens. När du har din affärsplan skriftlig och finansiering i ordning, gör din affärsansvarig. Besök ditt företags licenskontor och ta reda på vad kraven gäller för att få en företagslicens. Du kan behöva betala en avgift och ta ett test för att få ditt företagslicens.

4.

Hitta en plats för din butik. Du vill välja en plats som kunder enkelt kommer att hitta. Försök att undvika platser begravda i bostadsområden som exponering för personer som passerar kommer att vara begränsade. Du vill också välja en plats som har luftkonditionering så att du kan hålla dina chokladvaror svalt och förhindra smältning. Om du ska göra hemlagad choklad behöver du en plats som har ett matberedningsområde, inklusive en handfat och bänkskivor.

5.

Hitta chokladleverantörer. Ta reda på vilka chokladprodukter du vill sälja. Vill du specifikt sälja mörk choklad, mjölkchoklad eller utländska chokladprodukter? Hitta leverantörer och se om de erbjuder rabatt för att köpa choklad i bulk. Bestäm om du ska köpa färdigförpackade choklad eller om du själv gör choklad.

6.

Hyr anställda. Din verksamhet kommer att fungera smidigare och bli mer framgångsrik om du anställer anställda. Det blir svårt att göra allt på egen hand. Med anställda kan du arbeta u0026 # x201C; på u0026 # x201D; Verksamheten, inte bara u0026 # x201C; i u0026 # x201D; verksamheten. Få dina anställda delaktiga i chokladbutikens initiala inställning och dekoration.

7.

Ställ in chokladaffären. Du behöver en dator, kassaapparat, telefon och ett glasskyddsfodral för nyframställda choklad. Sätta upp visar runt butiken med olika chokladprodukter. Skapa en vänlig och inbjudande atmosfär så att kunderna kommer att vilja återvända i framtiden. Håll det lugnt men bekvämt. Njut av din nya chokladbutik.

Är du intresserad av att driva ditt eget företag? Älskar du choklad? Kanske vill du öppna en chokladbutik. Choklad säljer bra året runt, speciellt kring Alla hjärtans dag, påsk, morens dag, fars dag, jul, födelsedagar och årsdagar. Här är några tips om hur man öppnar en chokladbutik.