Hem Facial Recept

 

Ansiktsdamm Recept

Ansiktsångre hjälper till att öppna täppt porer och rensa ansiktet på uppbyggda skräp. Ytterligare ingredienser till ansiktsdampen, såsom örter eller eteriska oljor, kan också bidra till att minska inflammation i huden, lugna känsliga hudvävnader och krympa porer.

Börja varje recept genom att häll lite kokande vatten i en separat värmebeständig skål och lägg till ytterligare ingredienser. Låt ingredienserna branta i vattnet i två minuter innan du börjar ångan. Placera huvudet över skålen, täck huvudet med en handduk och ånga i 10 till 15 minuter. När du har avslutat din ansiktsånga, dopp en tvättduk i kylvattnet och använd den för att rengöra ansiktet.

Extra ingredienser som du kan använda i din ansiktsånga (lägg cirka en fjärdedel av de totala ingredienserna) inkluderar: kamilleblommor, torkade rosor, pepparmyntsblad, lavendelblad och blommor, apelsin eller citronskal eller torkad jasmin blommor. Några droppar essentiella oljor ingredienser som du kanske vill lägga till för att förbättra ditt ansiktssteg recept är: lavendel, pepparmynta, rökelse, patchouli, myrra, tea tree eller citronbalsam.

Ansiktsmasker recept

Ansiktsmask recept hushållsredienser kan hjälpa till att rengöra och återfuka ansiktet och till och med ut hudton. Vanlig yoghurt är en populär bas i hemma ansiktsmask recept på grund av dess förmåga att jämn hudstruktur, och ton och rengöra huden utan att orsaka torrhet.

Låt dig lugna på huden genom att kombinera några matskedar vanlig yoghurt med några droppar essentiell lavendelolja. Fuktar huden och tar bort uppbyggda döda hudceller med ett recept på 1 msk. yoghurt till 1 msk. råhonung. Lätt och jämn hudfärg genom att lägga till 1 tsk. citronsaft till dessa recept.

Experimentera med att lägga till extra ingredienser i din yoghurtmaske som är fördelaktiga för huden, inklusive: naturliga leror som bentonit, mosade frukter som avokado eller jordgubbar och andra typer av eteriska oljor. Lämna masken på ansiktet i minst 15 minuter innan du sköljer av det med varmt vatten. Hemma ansiktsrecept använder en kombination av ingredienser som finns i ditt kök tillsammans med örter och eteriska oljor för att rengöra och förnya känslig ansiktshud. Experimentera med kombinationer av dessa ingredienser för att hitta de som du gillar bäst; använd eteriska oljor av terapeutisk kvalitet och använd alltid försiktighet när du använder eteriska oljepreparat på din hud.