Kändis make-up artist tips

  När det gäller att få folk att se bra ut, gör kändis makeup artister topppris. Varje dag utgör de kändisar som kommer att fotograferas, videon och granskas av allmänheten. Därför, när du sätter ihop ditt eget sminklook, vänd dig till experterna för deras bästa tips om hur du ser ditt allra bästa ut.

Eyes

Kim White, den främsta makeupartisten TV-kändis Rachel Ray, föreslår att man använder ögonskugga med en fuktad borste. Du får en mer intensiv färg när du använder mindre skugga, vilket sparar pengar på lång sikt. Alternativt, om du vill ha en blank textur på locket, rekommenderar White att använda ögonskuggan med en touch av Aquaphor Healing Ointment som skapar en glans.

Om du har gått ur eyeliner, är det lätt att skapa samma utseende med ögonskugga. Kör en tunn pensel under kranen eller doppa den i Visine och släpp den sedan i mörkret

Håll det ljust

I stället för att ha på sig smink på ditt ansikte, föreslog kändis makeup artist Mally Roncal en mjukare look. Roncal har arbetat med kunder som Beyonce, Celine Dion och Heidi Klum.

För täckning på ditt ansikte, byt till en lätt grund. Istället för en full täckningsgrädde foundation, prova en tonad fuktkräm.

Roncal också föreslår nixing mörka läppstift och liners, säger att båda gör att läpparna ser mindre och mindre plumpa. I stället går du för en mjuk, glansig glans på läpparna. Ame premiss går för ögonen. Prova ett rökigt öga i mjukare färger genom att bli av med eyeliner helt. Istället rekommenderar Roncal att använda ögonskugga som fodrar.

Gör det senast

Kämpa slaget om försvinnande smink genom att smutsa ett lager av pulver över din grund, rekommenderar sminkartister Morgen Schick. Men du kan göra mer - försök att undvika att röra ditt ansikte under dagen, den främsta skyldige till varför sminken släpar bort.

För din läpp och kind färg, lägg en fläck under din läppstift och rodna för att hålla färgen frisk hela dagen. Dessutom skyddar din ögonskugga genom att först applicera en krämskugga och fyller på den med en pulversort av samma färg.

Krulla dina ögonfransar

Nr 1 skönhets tips, enligt makeup artist Scott Barnes, vars kunder inkluderar Jennifer Lopez och Gwen Stefani, är att curl dina ögonfransar. Hans trick för den bästa krullen är att gnugga spetsen på ögonfransarna med fingrarna för att värma upp det. Efter att du har krullade ögonfransarna, applicera en bra mascara.

För att lysa upp dina ögon, använd ögondroppar. Barnes rekommenderar Naphcon-A eftersom det smörjer ögonen och varar i upp till 12 timmar.