Hur man gör en hemlagad ansiktshår remover

 

1.

Häll 1/4 kopp citronsaft i en skål tillsammans med 1/4 kopp honung och 1 kopp socker. Blanda dessa ingredienser tillsammans med en sked.

2.

Häll blandningen i en kastrull och placera pannan på din spis. Vrid din brännare på lägsta inställning.

3.

Rör blandningen över låg flamma tills den bubblar, förtorkas och mörknar i färg.

4 . Ta panna av kaminen och låt den svalna i en skål tills den kan röras utan skållning. Se till att det fortfarande är varmt.

5. Applicera babypulver i ditt ansikteområde som du vill vaxa.

6.

Doppa en tungtryckspress i det heta vaxet och släta det över det önskade området i ditt ansikte. Applicera vaxet i riktning ditt hår växer.

7. Tryck en remsa av bomullstyg på vaxet och gnid fingret fram och tillbaka över det.

p> 8. Dra ut bomullsduken av huden i riktning mot att håret växer. Området som vaxas bör nu vara hårlöst och smidigt.

9.

Vax resten av de önskade områdena.

10.

Lägg en fuktig, kall tvättduk mot den vaxade huden för att lugna irritationen och minska rodnad.

11.

Applicera ansiktslotion för att återfuka huden och minska stötar.

Tips och varningar

  • Kontrollera att huden är ren och torr före vaxning. Du kan använda en Popsicle-pinne eller en träplatta för att applicera vax på ögonbrynen eller svåra områden. Om du använder det här vaxet på någon annan del av kroppen, till exempel benen eller bikinilinjen, använd en pimpsten i duschen på den vaxade områden för att förhindra ingrown hairs.
  • Testa alltid värmen på vaxet på ditt finger innan du applicerar det på huden för att undvika allvarliga brännskador. Sök omedelbar medicinsk hjälp om du bränner dig hårt med vaxet.
  • Ansiktshår kan vara pinsamt, särskilt för kvinnor. Oavsett om du har bushy ögonbryn, persika fuzz på kinderna eller hår ovanför överkanten, är det normalt ett bättre alternativ att avlägsna håret än blekning. Medan hårborttagning är ditt bästa alternativ, är vissa metoder bättre än andra. Rakning kan skapa obekväma stubbar medan krämer och geler kan vara dyra och irriterar huden. Elektrolys är en permanent lösning, men det är tidskrävande och väldigt dyrt. Vaxning är en billig, snabb lösning och kan vara billigare när du skapar och gör det i ditt eget hem.