Omvänd grå

 

Hur håret blir grå

Varje hårfollikel innehåller melanocyter som är ansvariga för att producera det naturliga pigmentet i ditt hår. Dessa melanocyter är genetiskt programmerade för att producera pigment under ett visst antal år, varefter de slutar. Håret växer ut opiggerat i en nyans av grått, vitt eller silver. När håret slutar producera pigment kan det inte vändas om.

Det finns några medicinska tillstånd som kan leda till för tidig graying, såsom sköldkörtelstörningar, vitiligo och anemi. Vissa faktorer, såsom stress och rökning, kan bidra till grå hår, men är inte avgörande faktorer. I slutändan är den avgörande faktorn i hur snabbt ditt hår grå blir kodat i dina gener. Om dina föräldrar och andra familjemedlemmar fortfarande har ett huvud av färgstarkt hår när de börjar åldras, kan du ha fått generell lycka till dragningen. Men om de flesta i din familj har grått hår, är chansen också det du vill.

Gråa hårsvindar och tvivelaktiga åtgärder

Det finns ett antal holistiska lösningar som syftar till att vända grå hår, men dessa påståenden är ogrundade och stöds inte av klinisk forskning. Ett populärt botemedel mot grå hår är Fo-Ti, vilket finns i produkter som Shen Min, Shou Wu Pill, Shou Wu Pian och Reminex. Dessa produkter har bara anekdotiska påståenden att stödja deras effektivitet.

Kosttillskott som innehåller PABA och folsyra är också utmärkta som 'mirakelkurer' för grått hår. Men de flesta med grå hår får inte märka positiva resultat, eftersom brister som gör att håret blir grå är mycket sällsynt. För närvarande finns det ingen kliniskt bevisad medicinsk behandling för att vända grå hår. Så före du spenderar dina pengar på dyra produkter, gör lite forskning. Många internetmarknadsförare syftar till att lätta din plånbok - inte ge dig en behandling för att vända ditt gråa hår.

Omvänd Grå Kosmetiskt

Det bästa sättet att vända grå hår är för att göra det kosmetiskt genom att färglägga ditt hår. Progressiva hårfärgämnen använder antingen vismutcitrat eller blyacetat för att gradvis tona grått hår och är särskilt populära hos män som vill täcka grått hår subtilt och diskret.

Hår Färgämnen är mer populära hos kvinnor, varav många är vana vid att byta hårfärg. Tillfälliga, halv- och demi-permanenta färgämnen som inte innehåller ammoniak applicerar färg ovanpå håraxeln. Dessa färgämnen tvättar gradvis efter en till 20 schampon. Permanenta hårfärger penetrerar hårkutiklet och ger de mest varaktiga resultaten. Hårfärg av något slag är dock inte selektiv när det gäller hårfärgen det behandlar - det färgar allt håret. De som använder ett permanent färgämne behöver inte applicera det på hela huvudet, utan bara till ny rottillväxt. Om silversträngarna i din krigshärlighet är en påminnelse om att du blir äldre, kan du önska dig en härdning som reverserar grått hår. Men när håret blir grått, finns det ingen medicinsk botemedel som gör att den återkommer till sin tidigare nyans.