Vad är meningen med terapeutiska schampon?

 

Över disken

Din lokala apotek kommer att bära många terapeutiska schampon som behandlar de vanligaste hår- och hårbottenklapparna. Dessa inkluderar mjäll, psoriasis, fet hår, torrt hår eller tunt hår. De flesta större shampoo varumärken har en rad terapeutiska schampon avsedda att stärka håret, tillsätt fukt för att torka håret eller lindra torr eller kliande hårbotten. Shampoo för att ta bort produktuppbyggnad är också vanligt.

Salongprodukter

High-end-salonger kan ha sin egen rad terapeutiska schampon. Dessa har högre ingredienser av hög kvalitet och är dyrare än läkemedelsbutiker. Dessa terapeutiska schampon är utformade för att behandla vanliga klagomål som oljigt eller torrt hår och mjäll och kan också formuleras för att klargöra håret och hårbotten, uppmuntra tunt hår att växa snabbare eller bli tjockare, stärka håret för att undvika brott eller på annat sätt främja hårhälsan.

Receptbelagda produkter

Om ditt tillstånd är svårt, kan din hudläkare ordinera en receptbelagd terapeutisk schampo. Detta är vanligast vid tillstånd som svår mjäll, seborré eller psoriasis. Vissa produkter, som Propecia och Rogaine, har godkänts av U.S. Food and Drug Administration för att behandla håravfall. Dessa produkter är emellertid inte schampon. Terapeutiska schampon är utformade för att behandla specifika förhållanden i håret och hårbotten. De är tillgängliga både i disken och på recept från din läkare. Vanliga tillstånd inkluderar mjäll, psoriasis och fet hår.