Växer ut avkopplande

 

1.

Gör ett starkt engagemang för att utöka din relaxer. Neka att lyssna på människor som kommer att försöka avskräcka dig från ditt mål. Eftersom användningen av relaxers fortfarande är en kontroversiell fråga kan du komma inför stor kontroll och förakt från vänner och familjemedlemmar. Gå med i en supportgrupp inom ditt samhälle för råd och hjälp genom de grova tiderna. Delta i onlineforum som BlackHairMedia.com (följ länken i Resoures) för att interagera med kvinnor som befinner sig i alla stadier av hår-naturaliseringsprocessen.

2.

Bryta gamla hårvanor. Sluta använda rätningsmedel så snart du fattar beslutet att växa ut din hårspänningsapparat. Kassera eventuella kemiska behandlingar och preparat i din besittning, för att minska dina chanser att återgå till att använda relaxers. Köp naturliga hårvårdsprodukter för att ytterligare stärka dina avsikter. Avbryt alla hårspännande möten som du har gjort med din stylist.

3.

Behåll det friska håret och hårbotten genom att hålla fast vid en speciell styling. Tvätta håret varje vecka med en avtagande shampoo. Använd en kombination av tvätt- och utblåsningsbassänger för att återuppliva din manning. Applicera tillräckliga mängder fuktighet med hjälp av en kombination av djup konditionering och eteriska oljor. Minska användningen av blåsörare och krusningsjärn för att minska risken överhettning och tillhörande hårskador.

Hitta lämpliga övergångshårigheter. Välj stilar som flätor och vändningar som gör att ditt hår kan växa fritt utan att lägga onödig stress i dina ändar eller rötter. Många kvinnor låter sin rädsla för att de inte kan hitta en attraktiv frisyr, så att de inte följer efter på sina planer. Ändra din stil för att undvika tristess och att vänja sig vid dina nya stylingmöjligheter.

5 .

Be patient, se håret växa friskare och fylligare. Förvänta dig inte mer än 1 tum av ny hårväxt varje månad. Förundra dig på ditt nya utseende och stolt över ditt engagemang för att utöka din relaxer. Bli inte avskräckt om ditt hår inte växer till den takt du förväntar dig. Med tiden kommer du att skörda fördelarna med ett helt huvud av naturligt hår.

Tips och varningar

  • Klipa dina ändar regelbundet för att ta bort splittrade ändar. Överväg att klippa håret ner till den nya tillväxten för en omedelbar chef för naturligt hår.
  • Att fatta beslutet att växa ut ditt avslappnade hår är en mycket personlig affär. Eftersom förhållandet mellan en kvinna och hennes hår ofta påverkas av socialt tryck och självkänslighetsfrågor är det viktigt att du är nöjd med ditt beslut. Övergång från kemiskt behandlat till naturligt hår kan vara en skrämmande och känslomässig process. Samla din tillräckligt inre styrka för att göra den förändring som är rätt för dig.