Moderna japanska klädstilar

 

Gyaru Style

Gyaru ('gal' på japanska) är tillfälliga trender, vanligtvis för kvinnor i början av 20-talet. Dessa stilar består av färgglada kläder, som ofta kontrastar med mörk hud från falska garvningsprodukter och blekt hår. Ibland är gotisk stilklänningar en del av Gyaru-trenderna, liksom tunga smink och hårförlängningar.

Onee Kei

Onee Kei är en kvinnlig version av en manlig stil, Onii Kei. Dessa tullar innehåller både amerikanska och italienska avslappnade stilar. Onee Kei - en mycket accessoriserad stil som började på 1990-talet och härstammar i Gyaru-stilen - innehåller fler vuxna utseende klänningar. Lolitas stil innehåller också 1900-talets viktorianska och edwardiska klänning, som är nära relaterad till utseendet på porslindockor, inklusive bonnets, band och spetsar.

Lolita Style

h2> Decora Style Decora, kort för 'dekoration', är ett sätt för gatukläder som kräver maximal färgfärg. Det här är också en väldigt accessoriserad stil, inklusive fjäderboas, plast smycken och flera lager strumpor.

Streetwear

Japanese Streetwear är en allmän term, men sådana kläderartiklar är ofta hämtade från japanska hiphop-kulturdesigner. Den här stilen omfattar militärmodejackor, high-end branded sneakers och tryckta t-shirts.

Neighborhood Style

I Tokyo har de livliga japanska stadsdelarna erbjudit olika kreativa smaker för mode, som ofta tjänar som en mätare för trender som ska antas i andra delar av världen. Det kan sägas att globalt mode, i många fall, inspirerar från moderna japanska klädstilar. Tokyo, som världens största stad, tjänar som hem till otaliga modetrender, från vardaglig till trendig. Många sådana trender är tidlösa och ses år efter starten, både i Japan och därutöver.