Om Seniorer 'Hår

 

Skålen på grått hår

Gråt hår är en grovare konsistens än andra hårfärger eftersom det inte har pigment. Inte bara gör den grova konsistensen det svårare att stilera men bristen på pigmentering gör det gråa hårfärg motståndskraftigt. Ditt gråa hår kan kräva mer fuktgivande än vad ditt föregående hår gjorde. Undvik produkter som har alkohol i dem eftersom alkoholen kommer att torka ut redan torrt hår. Om ditt hår utsätts för luftförorening kan det orsaka att ditt hår blir gult. Fråga din frisör att presentera dig för schampon som minskar den gula gjutningen till ditt hår.

Gör övergången till grått hår

Du har färgat ditt hår i flera år och är sjuk om det. Du har bestämde sig för att avstå färgen och gå grå. Men hur gör man det så vackert?
Gradvis är svaret. Det finns möjlighet att klippa håret i en kort frisyr och sedan låta grået komma in, full fart framåt. Detta skulle vara mindre drastiskt än att låta de grå rötterna gå orörda medan resten av hårets axellängd är mörktbrunt. Att lägga lite låga ljus på ditt hår kan skada dina rötter när ditt hår växer och övergår från en mörkare färg till helt grå.

Hur ålder påverkar hår, oavsett färg

När vi blir äldre förlorar vi elasticitet i vårt hår såväl som i resten av kroppen. När håret förlorar sin elasticitet är det mer lämpligt att bryta. De flesta av oss kommer att märka en förändring i vårt hår när vi åldras. Vårt hår blir tunnare och finare. Ett företag som heter Alterna har skapat hårprodukter speciellt för äldre hår. Produkterna heter Age Control Complex. Denna formel innehåller rent kaviaruttag, vitamin C och cytokiner som hjälper till att eliminera tecken på åldrande i vårt hår. Enligt Alterna är Cytokiner föreningar som återupplivar och regenererar cellomsättningen. C-vitamin är en antioxidant som hjälper till att sluta skada håret. Kaviaruttryck hjälper till att infilera hårbotten och håret med glans, elasticitet och fukt.

Vad som ska undvikas

Enligt Seniorjournal.com, eftersom äldreborgarnas hår inte växer lika snabbt som ungdomligt hår, kan skada Det som uppstår i håret, oavsett om det kommer från blekmedel eller färgämnen, permanent eller stylingverktyg som du använder, kommer att vara längre än vad det skulle vara på en 17-årig huvud. Tonårshåret växer ut snabbt och hon kan trimma eller skära av de skadade delarna. Hårets diameter minskar med åldern. Om du bearbetar ditt hår kemiskt, är det lämpligt att bli tunnare och rast eftersom det inte är så tjockt som det en gång var. Dr Zoe Draelos, en klinisk docent i avdelningen för dermatologi vid Wake Forest University School of Medicine i Winston-Salem, NC, rekommenderar seniorer att använda svagare kemikalier på håret eftersom håret inte kan hantera de starka kemikalierna som applicerades hårda processer bryter håret och det vill du inte göra.

Kick Up Your Heels

Få regelbunden aerob träning inte bara håller ditt hjärta frisk och dina leder och musklerna är mer flexibla men det avviker även från det manliga hormonet DHT, vilket orsakar håravfall. Enligt Ezinearticles.com ökar aerobiken blodflödet överallt i kroppen, inklusive i hårbotten, vilket kan stimulera hårväxten. Du är officiellt senioranställd, får alla rabatter och andra förmåner som följer med att vara en babyboomer. Du är helt nöjd med din ålder men du är inte nöjd med ditt hår. När du har blivit äldre har ditt hår förändrats - inte bara färgen men konsistensen och fullheten. Ålder tar sin vägtull på håret precis som det gör på kroppen. Gråt hår är en annan struktur och kan kräva ett annat tillvägagångssätt än vad du är van vid.