Så här tar du bort rökbrand från ditt hår

 

1.

Lös upp 2 msk. av natron i 1 kopp vatten. Häll över håret. Bakpulveren hjälper till att neutralisera den rökiga lukten.

2.

Shampoo håret noggrant. Försök att använda en doftande schampo för att hjälpa till att kompensera rökt lukten. Förbered ett äppelcidervinäger skölj genom att blanda 1/4 kopp vinäger med 1 kopp vatten. Häll över håret och låt sköljet penetrera i fem minuter. Följ med en fuktgivande balsam för att förhindra att tråden torkar ut.

3.

Stänk ett torrt schampo i håret om du inte har tid till ett vanligt schampo. Applicera på rötter. Kamma genom hår och handduk. I en nypa kan duktiga babypulver ersättas med torrschampo.

4.

Sitta i solen i minst 15 minuter. Precis som solen hjälper till att ge tvätten en ren doft, kommer solen att neutralisera luktarna i ditt hår.

5.

Spritz ditt hår med en rök-luktborttagare, t.ex. Förvissa sig.

Tips och varningar

  • Var noga med att rökluktborttagningsprodukten du väljer anger på etiketten att den är säker för personligt bruk.
  • Var försiktig så att du inte använder rökluftfjernare för ofta, eftersom alkoholen i produkten kan torka.
  • Att berätta historier och rosta marshmallows runt campfire är ett trevligt sätt att tillbringa en kväll, men efterverkningarna är inte vanligtvis lika trevliga. Röket från lägereldet kan tränga in i ditt hår. När håret absorberar lukten, kommer det att ta på sig en rökig eller smaklös doft. Lyckligtvis finns det några sätt att hjälpa till att avlägsna lukten av lägereldsrök från ditt hår.