Hur man behandlar akne med hydrokortison

 

1.

Tvätta ditt ansikte eller det drabbade området med varmt vatten och en mild tvål. Torka av huden med en ren handduk.

Våt det drabbade området med varmt vatten och massera en exfolierande skrubba i huden för att öppna porerna och ta bort döda hudceller . Skölj huden rent med varmt vatten och klappa torrt med en ren handduk. Gör det två eller tre gånger per vecka.

3. Applicera en liten mängd hydrokortison-kräm, lotion eller gel direkt på cysten eller pollen. Gnid det med fingrarna och arbeta det försiktigt i huden. Behandla akne två gånger dagligen. Hydrokortison minskar inflammation och rodnad och lindrar klåda. Du kan hitta grädden i över-the-counter styrka. Det är också tillgängligt på recept om du behöver en starkare produkt.

Om du använder hydrokortisonspray ska du skaka behållaren och hålla den ca 4 tum bort från den drabbade Spray kontinuerligt i ungefär två sekunder. Skydda dina ögon om du applicerar sprayen i ansiktet.

5.

Låt inte det behandlade området komma i kontakt med vatten tills medicinen torkar.

Minska dosen om akne förvärras, eftersom hydrokortison kan förvärra tillståndet hos vissa patienter.

Tips och Varningar

  • För ofta är det svårt att kväva körtlarna och producera för mycket olja, vilket kommer att förvärra akne.
  • Informera din hälsovårdsrådgivare eller apotekspersonal om du är allergisk mot hydrokortison.
  • Applicera aldrig en dubbel dos för att kompensera för missade behandlingar.
  • Acne kan påverka någon del av kroppen. Även om det är vanligast hos tonåringar på grund av hormonella förändringar och kost, kan det också påverka vuxna. Graviditet, hormonella fluktuationer och mediciner är faktorer som är ansvariga för akne hos vuxna. Oavsett ålder upplever acne-lider samma känsla och självkänsla På den positiva sidan finns det flera behandlingar på marknaden. En vanlig behandling är hydrokortison, som finns i krämer, lotioner, geler och sprayer. Det är viktigt att behandla akne rätt för att för att se resultat.