Hur man gör en bikini

 

1.

Välj ett badmönster. Leta efter en som innehåller mönster för mer än en stil, till exempel en tankini, en halter-top, pojke-cut briefs och fransk-tie bottoms. Om du inte kan hitta ett mönster, gör en med en behå och ett par trosor från din låda som mallar.

2.

Välj tyget för ditt projekt. butiken bör ha en badbyxa som innehåller Lycra-blandningar. Tänk på ett tyg med ett blommigt tryck för bh och en solid färg i botten, vilket ger ett stiligt utseende.

p> Se storlekstabellen på baksidan av mönstret och hitta din storlek. Tänk inte på att du är ett storleksmedium bara för att du bär ett medium i ditt dagliga liv. Ta ut ett måttband och ta dina mätningar.

4. Skjut ut mönstret och stift det på din tyg. Klipp genom mönstret och tyget för att skapa din bikini topp och botten.

5.

Ta en kulspindel och välj en polyester-och-nylonblandningstråd. Använd en sträcknål om du använder en symaskin.

6.

Söm upp sömmarna och skapa ett foder för skrotet, speciellt om du har valt ett ljusare färgat tyg.

7.

Prova på din nya baddräkt. Var inte förvånad om du behöver göra några ändringar, särskilt om det här är din första baddräkt.

Tips och varningar

  • Leta efter spandexprover
  • Polyesterblandningar tenderar att hålla längre upp mot klor exponering än nylon eller spandexvävnader.
  • Använd inte bomullstråd. Det kommer att slita snabbt när det utsätts för utomhuselement och klor.
  • När många av oss tycker om prisvärda badkläder, tänker vi på billiga bikinier som säljs på rabatterade butiker. Tyvärr hittar de flesta bikinierna i rabattbutiker bollen upp i grenområdet eftersom de är gjorda av sämre tyger. Om du vill hitta en bra kostym på en budget, gör din egen bikini. Du behöver inte vara en sakkunnig sömmerska eller ens äga en symaskin för att göra en söt kostym. De flesta lokala tygbutiker säljer samma Lycra- och spandexmaterial som används av de bästa badkläderna, och du kan anpassa din nya bikini så att den passar dina exakta mätningar.