Hur ofta borde du få avslappnat hår?

 

Kemiska relaxare

Kemiska relaxörer finns i olika kemiska formler, som inkluderar natriumhydroxid (lut), guanidinkarbonat, kalciumhydroxid, ammoniumbisulfat och en tioglykolatbaserad sort. De flesta relaxers som hittas vid massförsäljning är non-lye formler som använder guanidinkarbonat, kalciumhydroxid eller ammoniumtioglykolat. Om du tidigare har slappnat av håret med en lungbaserad, guanidinkarbonat eller kalciumhydroxidbaserad relaxer kan du alternativa formler när det kommer dags för retuscheringen, vilket är fyra till sex veckor efter att du senast slappna av håret. Thioglykolatbaserade relaxers kan emellertid inte användas på hår som tidigare slappna av med någon av dessa andra typer av relaxers. Tioglykolatbaserade relaxers kan endast användas med en annan tioglykolatbaserad produkt. Ammoniumbisulfatavslappningsmedel är mycket vanliga i massaffärsförsäljningsbutiker; De är dock märkta 'endast för salonganvändning', vilket innebär att de endast bör behandlas av en licensierad stylist.

Perms

Perms är en tioglykolatbaserad kemisk produkt. Detta innebär att de endast kan bearbetas med en annan tioglykolatbaserad produkt. Om en perm skulle appliceras på hår som tidigare var avslappnad med hjälp av lut eller någon annan non-tioglykolat relaxer, skulle håret börja bryta av och komma ut varje gång det tvättades eller kammade. De två olika kemiska processerna kommer att bryta ner hårstrukturen så allvarligt att håret kommer att bryta av eller falla ut även med försiktig hantering. Om emellertid en thioglykolatbaserad relaxer tidigare applicerades på håret, kan en perm appliceras. Detta bör endast göras av en licensierad frisör som är utbildad i sådana processer eller applikationer. Behövs att det tidigare avslappnade håret kan behöva klippas under bearbetningen, eftersom det kan bli torrt, sprött och benäget för brott.

Perming Frekvens

Om du tillåter hår som tidigare varit avslappnad med en tioglykolatbaserad relaxer, processen utförs endast en gång. Vilka perm touch-ups kommer att göras på den nya tillväxten mellan hårbotten och det tidigare permeerade håret. Om något av det tidigare avslappnade håret kvarstår under din perm, kommer det att avbrytas, eftersom det nu representerar skadade ändar som kommer att bryta. Kemisk bearbetning av hår kräver uppdelning och omstrukturering av håret i ett annat tillstånd än det naturliga. Relaxers raka håret permanent med kemikalier. Perms (kort för 'permanenta vågor') kruler håret permanent. Ibland hänvisar människor felaktigt till hårsparare som perm, men det är två olika processer som uppnår olika resultat.