Hur stannar jag mitt hår?

 

Dina verktyg

Att ha ett bra kvalitetspar av hårskjuv är nyckeln. Helst bör dessa saxar inte användas för något annat än att klippa hår. Andra uppgifter kan slita bladen. Slöta knivar trycker på håret runt saxen och kan leda till skador från delade ändar.

Förberedelse

Innan du klippar håret, tvätta håret noggrant och djupt. Handduk torka håret och lägg ledigt in-conditioner för att hjälpa till med detangling.

Våt eller torrt? Att skära håret vått eller torrt har alltmer blivit en fråga om preferens och beror slutligen på din hårtyp. Även om de flesta stylister föredrar att klippa vått hår, är vissa hårtyper bättre lämpade för torrskärning. Curly eller kinky hårtyper tenderar att vara bättre lämpade för torra skärningar. Denna typ av hår tenderar att förlänga när den blöt och krymper avsevärt när den är torr. Ofta är den slutliga längden svår att avgöra när håret skärs medan det är våt, vilket kan leda till missnöje 'kortare än förväntat' resultat.

Efter att du har tvättat och konditionerat ditt hår, blås det torrt och flatiron det rakt för helt jämn, otrevlig resultat.

Blunt Hair Method

Börja med att kamma din hår ut så rakt som möjligt för att avlägsna gammalt hår. Dela ditt hår i fyra kvadranter genom att skapa en linje som går från hårlinjen till nacken, och en annan som går över från öra till öra. Detta kommer att skapa två stora sektioner i framsidan och två på baksidan. Gör en horisontell avskärning vid nacken, på baksidan, vänstra sektionen. Din avskiljning ska vara tjock nog för att skapa en ny 1/4-tums sektion. Detta avsnitt ska skäras rakt genom att kamma ut det och trycka det ordentligt mot huden på önskad längd. Det här avsnittet kommer att vara din trubbiga riktlinje. Alla efterföljande sektioner skärs till denna exakta längd.

Håll alltid dina skjuvar placerade parallellt med golvet när du sitter över håret. Kamma ner en annan 1/4-tums sektion från den bakre, högra kvadranten omedelbart bredvid din riktlinje. Upprepa det horisontella sneda skärproceduren i 1/4-tums steg på håret strax ovanför din riktlinje tills du fyller de två kvadranterna bakåt.

När du är redo att flytta till de bästa kvadranterna fortsätter du med 1/4 tums sektioner. Men nu ska du avskilja sektionerna från din hårlinje tillbaka mot örat. Du kommer att fortsätta att använda tillbaka kvadranterna som en guide tills du har slutfört hela hårets hår. Det finns flera populära hår hemline former för ändarna av håret. Hår som är skuren till en längd överallt kallas en trubbig snitt. Bluntskärningar är oftast bäst lämpade för personer med fyrkantiga ansikten och bör vanligtvis undvikas av de med runda ansikten. När du har bestämt dig för att en trubbig snittstil passar dina unika ansiktsdrag och struktur, är det enkelt att klippa håret i denna form .