Vad är skillnaden mellan Stearyl u0026 Cetyl Alkohol i balsam?

 

Stearylalkohol

Stearylalkohol härrör oftast från stearinsyra eller animaliskt fett, även om det också kan härledas från kakao- eller sheabutrar. Dess mjukgörande eller mjukgörande egenskaper gör det till en bra ingrediens för många skönhetsprodukter som hårbalsam och hudbehandlingar.

Cetylalkohol

Cetylalkohol är vanligtvis härledd från vegetabiliska oljor som palmolja eller kokosnötolja. I skönhetsprodukter används den som en mjukgörare, smörjmedel eller ytaktivt ämne, ett medel som möjliggör en lättare spridning av en vätska, såsom en lotion.

Cetearylalkohol

Sammanfattningsvis bildar cetyl- och stearylalkoholer det mesta av basen för cetearyl (även känd som cetostearyl) alkohol, som ofta är ingrediens som anges på en produktetikett. Cetearylalkohol hjälper också att hålla vätskor och oljor i produkter, som hårbalsam, från att skilja sig.

Skönhetsberedningar

Cetearylalkohol är en vanlig ingrediens i skönhetsprodukter, eftersom dess mjukgörande egenskaper ger en mjukgörande effekt på håret eller hud, som kan avlägsnas av sina naturliga oljor under regelbunden tvätt.

Är de säkra?

Den kosmetiska ingrediensgranskningen, en panel av experter som 'granskar och bedömer säkerheten för ingredienser som används i kosmetika' har bestämd att cetyl- och stearylalkoholer är säkra när de används enligt anvisningarna.

Skönhet hemma

Dessa fettalkoholer behöver inte införlivas om du väljer att göra egna skönhetsbehandlingar hemma, men det är möjligt att köpa dem. Stearyl och cetylalkohol är fettalkoholer som vanligen används som ingredienser i hårbalsam. Även härledda från olika källor, har de liknande kemiska kompositioner och används ofta tillsammans.