Hem Remedies för Old Age Spots

 

Fade Out

De flesta överklagande medel för åldersfläckar innehåller blekmedel eller syror som hydrokinon eller glykolsyra, avsedda att blekna åldersfläckar. Du kan uppnå liknande resultat hemma med ingredienser från ditt skåp eller kylskåp. Applicera citronsaft, en mild syra, att åldras fläckar att blekna dem. Eller använd äppelcidervinäger. Om du inte tänker på lukten, gnider du en skuren lök på din hud, eftersom lökjuice är sur.

Även om det inte är en syra, ska ricinoljan vara effektiv vid blekning av åldersfläckar. Rub in i huden två gånger om dagen tills fläckarna blekna.

Om du bestämmer dig för att prova dessa lösningar, gå inte ut i solen tills din hud har torkat noggrant, eftersom syror ökar din huds känslighet till solen.

Gnugga ut

Även om du inte kan tömma åldersfläckar bokstavligen, kan du uppmuntra din hud att kasta gamla celler och växa nya snabbt. Gör en sockerskrubba genom att blanda socker med bara tillräckligt med olivolja för att fuktas och gnida på för att exfoliera och uppmuntra ny hudtillväxt.

Gör en lite mer slipande skrubba från en blandning av salt och olivolja. Var försiktig så att du inte får saltskrubbe i några sår eller öppna sår, eller det kommer att sticka.

Förvänta dig att vänta en månad till sex veckor för att se några resultat av dessa lösningar. När dina fläckar har bleknat, bära solskydd varje dag för att skydda din hud.

Förväxla inte åldersfläckar och hudcancer, om du har en mörk, oregelbunden fläck som är upphöjd, ändrar storlek eller färg eller blödningar, kontrollera den omedelbart av din läkare. Åldersfläckar, även kända som leverfläckar, solfläckar eller lentiginer, är platta bruna missfärgningar av huden. De brukar uppträda på baksidan av handen, och samtidigt som de är ofarliga kan det vara fult. De är ett tecken på solskador som uppstår när du ålder, även om de i sällsynta fall kan vara ett symptom på leverproblem eller en näringsbrist. Vissa hemhjälpmedel kan blekna eller minska utseendet på åldersfläckar.