Hur man förbereder sig på en djupskalning

 

1.

Hitta en kosmetisk kirurg eller hudläkare som har erfarenhet av att göra djupa kemiska peeling. Inte alla läkare som gör kemiska peeling gör djupskalor, eftersom det här anses vara en operation. Hitta en läkare som har gjort mycket av dessa procedurer och har haft bra resultat.

2.

Tala med din läkare om vilken typ av resultat du kan förvänta dig från din skal. Djupskalor kan praktiskt taget eliminera de mest måttliga hudproblemen, men djupa rynkor, svag hud, svår hyperpigmentering och andra problem kan inte lösas. Titta på före och efter bilder för att få en uppfattning om vad du kan realistiskt se ut efter att du har läkt.

3.

Ge din läkare en detaljerad medicinsk historia, inklusive tidigare erfarenheter med läka sår. Inte alla är en kandidat för en djup kemisk skal, eftersom vissa aktiva sjukdomar kan skapa farliga komplikationer. Om du är benägen att keloider, hypertrofiska ärr och andra sårläkande problem, kan kemiska skal inte vara för dig.

4.

Diskutera alternativ för anestesi. De flesta kommer att göra det bra med en intravenös sedation för djupskal, men vissa föredrar allmänbedövning.

5.

Ta antivirala läkemedel innan du skalar om du har en historia av orala herpes utbrott. Att utveckla en kall öm när du läker från din skal kan orsaka en farlig komplikation, så du vill hålla din herpes vilande under hela denna period.

Förbered din hud för skal genom att följa din doktors föreskrivna hudregim. Dessa regimer inkluderar typiskt Retin-A, glykolsyra, hydrokinon eller en kombination av dessa produkter. Retin-A och glykolsyra hjälper till att släta huden för skalen, och hydrokinonen hjälper till och med hudtonen så att hyperpigmentering efter skalen minimeras eller förhindras.

Tips och varningar

  • Förbered din kropp att läka efter skalen genom att äta väl, dricker mycket vatten och tar antioxidant vitaminer.
  • Sluta röka. Rökning gör läkningen hårdare och anestesi farligare.
  • Djupskalar tar var som helst från 2 veckor till 2 månader för att läka sig på patienten. Förbered dig att ta minst 2 veckor av arbetet och förstå att du kanske behöver mer tid.
  • En djup kemisk peeling bränner bort det övre lagret av din hud precis som en andra gradersbränning. Efter en förlängd återhämtningsperiod, vanligtvis cirka 2 veckor, regenererar din hud med en mjukare och friskare look. Det finns många typer av kemiska peeling, men djupskalan är den starkaste. En smärtsam procedur, en djupskal kan endast utföras av en medicinsk professionell och måste göras under någon form av sedering. För bästa möjliga resultat rekommenderas att du förbereder din hud före tid.