Hur man utformar din egen klänning

 

1.

Ta dina mått så att din bollklänning passar perfekt. SydneysCloset.com rekommenderar att du mäter över den fulsta delen av ditt bröst medan du bär en bh för bustmätningen, som mäter strax ovanför navelmåttet för midjemålningen och mäter runt den största delen av kroppen (med benen nära varandra) för höften mätning.

2.

Titta på olika klädmönster. Dessa mönster behöver inte vara för bollkavajer. Hitta en som har den grundläggande stilen på toppen som du vill ha på din klänning, men det behöver inte vara exakt vad du vill, eftersom du kan göra tweaks till halsen. Välj en som har stilen på ärmar som du skulle gillar. Välj mönstret i rätt storlek med dina mått.

3.

Bestäm vilken stil du vill ha. En kvadraterad halsringning ger lite renässansutseende Klänningen, medan en låg 'v' -ring ger ett klassiskt sexigt utseende. För en konservativ - men inte primärt utseende, välj en bateau (eller båtring), en bred hals som når kragebenet.

p> 4.

Hitta ett klädmönster som har stilen på kjol som du vill ha. Klänningar har vanligtvis fulla kjolar, vilket gör det enklare att designa din egen klänning, eftersom hela kjolar är lättare att matcha med dina mått kan tyda på att du är en mindre eller större storlek för den här delen av din klänning än du är för bodice.

5.

Se Leka ett tyg för din klänning. Tänk på satin eller taft, eftersom de är robusta tyger som låter volymen till en bollkorgs kjol. Lägg på det tunga tyget med en gossamer eller chiffong för en lättare utseende, om du vill. Köp extra tyg, eftersom du kanske väljer att lägga till ytterligare fullhet i kjolen genom att lägga till pärlor.

6.

Se på historiska kappor för inspiration för utsmyckning. Du kanske vill lägga till en trim av rosor runt botten, en sash eller en matchande sjal. Tänk på om du vill ha fluffar på ärmarna eller halsen. Tänk på att en pärlstav kommer att vara väldigt dyr att producera, om du inte köper pärlstav i början.

>

Håll anteckningar som innehåller dina mätningar, eventuella variationer från det mönster och utsmyckningar du vill lägga till. Inkludera skisser så att dina anvisningar är tydliga. Ge dessa material till klädtillverkaren när du har ditt första möte.

Tips och varningar

  • Skapa en klänning som smickrar till din individuella kroppstyp. < / li>
  • Överväg att utforma din klänning på nätet. Många företag har webbplatser som erbjuder anpassade designtjänster.
  • Oavsett hur många butiker du går till, finns det alltid en chans att du inte hittar rätt bollklänning för evenemanget du vill delta. Kanske är kapporna inte tillräckligt långa, petite nog eller blygsamma. Kanske kan du helt enkelt inte hitta en klänning i den färg du vill ha. Det är då det bästa att göra är att designa din egen klänning. När du har designat det, kan du ta ditt mönster och idéer till en klädtillverkare och få den till beställning, vilket ger dig den perfekta skräddarsydda klänningen för ditt speciella tillfälle.