Ställer du olivolja på din hårbotten, hjälper till att främja hårväxt?

 

Ansökan

När den appliceras direkt på håret kombineras olivolja ofta med en bärolja som jojobaolja för att minimera dess styrka och viskositet. Det sprids genom håret och masseras noggrant i hårbotten.

Egenskaper

Olivolja har inneboende komponenter som har visat sig stödja follikelhälsa. Förutom att ha naturliga fuktighetsgivande egenskaper är olivolja också en rik källa till vitamin E. E-vitamin innehåller antioxidanter som fördröjer åldringsprocessen och främjar cirkulationen i hela kroppen, inklusive hårbotten.

Cirkulation

Massera hårbotten är ett viktigt steg i behandling av olivolja. En korrekt genomförd hårbalsmassage kan främja hårväxt genom att öka blodflödet till hårsäckarna, minska stressen och stärka hårrötterna.

Forskning

Ingen större studie har slutgiltigt kopplat hårbearbetning av olivolja för att främja hårväxt. Men det är säkert att olivolja innehåller element som bidrar till hårets totala hälsa, inklusive tillväxt.

Bottom Line

Oljeprocessens framgång vid växande hår beror troligen på den kombinerade användningen av E-vitamin och en hårbottenmassage för att underlätta cirkulationen. Behandlingen kan också skapa en illusion av ny hårväxt genom att berika håret både i utseende och volym. En vanlig komponent i matlagning och hudvård, olivolja används också i en ny ansökan om hårbehandling. Förutom att konditionera hårbotten och förbättra hårtexturen antas den hälsosamma ingrediensen också främja hårväxt.