Användning av Spectrum Organisk Orefinerad Kokosolja

  Långt ansedd som ohälsosam på grund av dess höga mättade fettinnehåll har kokosolja sedan dess blivit populär i hälsokostcirklar och i organiska skönhetsproduktercirklar. Spektrum Organisk orefinerad kokosolja har flera användningsområden, både in och ut ur köket. Spectrum marknadsför kokosnötolja på två sätt, en som ska användas på kroppen och den andra som ska användas i köket. Enligt bolaget kan du använda både växelvis, eftersom de är både livsmedelssäkra.

Byt smör i baka

Även om kokosolja har mer mättat fett än smör, har det inte kolesterol. Det innehåller inte heller hydrerade oljor och transfett som vissa margariner och förkortningar gör. Enligt Spectrum kan du använda sin organiska orefinerade olja i stället för smör när du bakar på medium värme. Oljan är fast vid temperaturer mindre än 72 grader Fahrenheit, så du kan skala ut den och mäta den som du skulle ha en smörsticka.

Saut u0026 eacute; ing

Du kan också använda oraffinerad kokosnötolja till saut u0026 eacute; grönsaker över låg eller medium värme. Oljan kommer att bryta ner vid hög värme, så se till att den inte når sin rökpunkt. Om oljan är fast, lägg en liten bit i pannan och smälta innan maten matas. Oljan kommer att lägga till en subtil kokosnötsmak för livsmedel som är kokta i den.

Balsam

Smörj håret genom att gnugga oraffinerad kokosolja genom den och låt oljan sitta i håret i minst en timme. Du bör värma oljan så att den är flytande och inte fast. Det är bäst om håret är fuktigt och vått. Efter konditionering tvätta håret med schampo. Du kan behöva tvätta det några gånger för att få all olja ut.

Fuktgivare

Om du har mycket torr hud kan kokosolja hjälpa till att återfuka den. Använd oljan i fast form och gnid in i huden. För extra fuktighetsgivande, gnugga oljan på torkade och krackade fötter och sätt strumpor på över natten. Du kan också gnugga den i dina händer och bära trädgårdsmästarnas handskar över natten medan oljan sjunker in. Enligt Spectrum behöver du bara använda en liten bit i taget för att få full effekt.

Massageolja

I sin flytande form fungerar kokosolja som en massorolja. Enligt Care2 är lukten av oljan väldigt lugnande och kan hjälpa dig att övervinna stress, speciellt om du gnuggar den i dina tempel.

Deodorant

Enligt Spectrum har orefinerad kokosnötolja antimikrobiella egenskaper. Kombinera flera matskedar av oljan med bakpulver och majsstärkelse för att göra en helt naturlig deodorant för dina underarmar. Deodoranten hjälper till att bekämpa lukt men kommer inte att fungera som en antiperspirant.