Hur man använder Neroliolja i hud och kroppsvård

 

1.

Väg fasta smörjare på köksskala. Smörblandningens proportioner bör vara ungefär 2 eller 3 delar smör till 1 del olja. Du kan välja blandning av vegetabiliska smörgåsar och oljor, inklusive sheasmör, kakaosmör, mangosmör, grapsolja, safflorolja, olivolja eller ricinolja.

Smält smälter i såspannan med låg värme, omröring ibland med en värmesäker sked tills smörjmedel är flytande. Lägg till en tsk vitamin E-olja per 2 uns smör eller oljebas som konserveringsmedel. Lägg till smörbasen för att kyla, häll sedan i en stor glasburk eller behållare och låt den blandas för att stelna i åtta till 12 timmar.

3.

Testa stelnat smör blanda för konsistens. Strukturen ska vara jämn, krämig och lätt att sprida. Om blandningen är för mjuk, remelt den över låg värme och tillsätt lite mer smör. Om blandningen är hård och inte sprids väl, smälter den sedan och lägger till lite vätskaolja och upprepar sedan Steg 2.

4.

Använd en glasdropp, lägg ca 5 till 10 droppar neroli eterisk olja per 2 ounces smörblandning medan den är kall men fortfarande flytande. Sanitera insidan av din kupol eller platt krämburk med alkoholtorkar. Häll flytande bas i burkarna. En metalltratt kan hjälpa till att minimera stänk när du häller. Låt smöret stelna i åtta till tolv timmar före användning.

Tips och varningar

  • Du kan byta en glasskål för mikrovågsugn och mikrovågsugn för en spis topp och sås pan. När du använder en mikrovågsugn värm smöret i några minuter åt gången så att det smälter utan att koka. Om du föredrar en oljebas till en smörbas, blandar du bara oljor i en glasskål och lägger neroliolja. Ren neroli eterisk olja är dyr. Mest neroliolja som säljs i hälsokostaffärer blandas vanligen med en basolja och är ett acceptabelt ersättningsmedel för ren eterisk olja.
  • Applicera inte eteriska oljor direkt på huden och håll dem alltid utom räckhåll för barn. Värme smälter en lägsta möjliga inställning och var försiktig när du hanterar het olja eftersom det kan stänk och bränna dig. Smörblandningar kan smälta i varma temperaturer, så lagra dina burkar alltid uppåt.
  • Medan hudvårdsprodukter ofta har trevliga dofter, har de som använder verkliga eteriska oljor den extra fördelen med terapeutiska egenskaper. Neroliolja, essensen av apelsinblommablommor, har en delikat, exotisk doft och används för att behandla depression och ångest. Till skillnad från många citrusoljor är Neroli ett bra val för hudvårdsprodukter eftersom det inte är fototoxiskt. När det läggs till en bas av blandade butter, är det också fördelaktigt för huden genom att förbättra balansen i talgproduktionen.