Hur man berättar om Kallpressad rosenkrämolja är äkta

 

1.

Undersök oljekolven för att se om du kan mäta ur utseendet om det är äkta artikel eller inte. Rosa höftolja har en rödfärgad kant på den när den är kallpressad, och detta är frånvarande i de flesta imposters. Om säljaren eller tillverkaren är skyldig kan du be dem att måla lite olja på vitt papper för att ge dig en bättre bild.

2.

Undersök förpackningen. Rosehip-olja ska packas i en blå eller brun glasflaska. Det färgade glaset hindrar oljan från att försämras genom att sänka oljans exponering för solljus. Om oljan presenteras i en klar eller plastflaska kan det vara en indikation på att oljan inte är äkta eller bara är en macererad olja. rosehip-olja skulle vara en olja som gjordes genom att sippra rosenkrämsplanten i en basolja, såsom söt mandelolja, så att plantoljorna diffunderar i basoljan. Makerade oljor är en sämre produkt och står för de flesta falska kallpressade eteriska oljorna . Kallpressning innebär att värmen växer stadigt över vatten, så att ångan diffunderar genom växten och kondenserar till plantolja.

3.

Titta på etiketten. Berätta stolt för tillverkningsprocessen som används för kallpressad olja, eftersom den anses vara en försäljningsplats. Ingredienserna på etiketten bör inte innehålla några kemiska tillsatser. Ingredienserna bör inte lista en annan olja än rosenkransolja som huvudämne, om Det gör det, det är troligen en macererad olja abel kan skicka organiska referenser, och brukar visa tillverkarens namn och produktionsprocessen. Granska användningsdatumet; rosenkrämolja bör användas inom 90 dagar efter öppningsdatumet. En eventuell förlängning av detta indikerar tillsatsen av kemiska tillsatser.

4.

Ta en whiff. Det låter enkelt, och det är det. Öppna flaskan upp och snygg den. En bra rosenkrämolja kommer att ge bort en svag, liten, söt lukt.

Eteriska oljor är en dyr produkt, och som ett resultat finns det många sämre produkter på marknaden. De bästa eteriska oljorna är kallpressade från sina växter, så att oljan inte bryts ned eller oxideras under extraktionsprocessen. De värdefulla helande egenskaperna hos rosehipolja kan minskas genom applicering av värme eller genom användning av kemikalier som ofta används vid typiska destillationsprocesser. Eftersom det finns många oljor på marknaden som hävdar att de är kallpressade kan det vara svårt att berätta för dem. Det finns dock flera saker att leta efter.