Hur man färgar mörkt hår lila

 

1.

Hoppa över håret i flera dagar innan färgning. Eftersom du kommer att bleka ditt hår, är det bäst att låta de naturliga oljorna byggas upp i hårbotten först. Denna tunna beläggning av talg, hårbotten naturlig olja, håller hårbleggen från att irritera hårbotten under blekprocessen. 'Håret är smutsigt påverkar inte blekmedlets effekter eftersom kemi är utformad för att bleka håret, 'enligt Lindsay Calderon från Massachusetts Institute of Technology.

2.

Blek håret. För att få den renaste lila, behöver du en ren skiffer - ju mer blont, desto bättre. Alicia Porter från Eklectique säger att man använder ett pulverblekmedel med en 20 eller 30 nivåutvecklare för att få det vita håret möjligt. Beroende på hårfärgens mörkhet kan det ta några processer för att få håret tillräckligt ljust. Kom ihåg att konditionera efter blekning för att stärka håret före färgning.

3.

Köp hårfärgen. Förvänta den lila färgen att blekna i viskning efter flera dagars tvätt. För en rik lila som varar en stund, köp den mörkaste nyans som finns. Medium till långa hårlängder kräver i vissa fall en andra burk färg.

4.

Förbered dig och badrummet för färgämnet. Placera tidningar på diskbänken och golvet och använd handskar medan du arbetar. Applicera petroleumgel runt håret och över öronen för att skydda huden. En mörk färg som lila fläckar snabbt, så ha lite starkt rengöringsmedel och hårfärgsmedel i närheten.

5. Applicera färgen med en tennpensel för bästa resultat. Mätta håret från rot till ändar, sedan massera färgen genom håret med dina handskruvar i några minuter. När du är klar täcker du håret med en plastduschlock och ställer in en timer i 20 till 30 minuter.

6. Skölj håret noggrant och varva sedan med den produkt du vill ha . Kamma och stil som önskat.

Tips och varningar

  • Om håret blir mässigt eller visar udda toner under blekningsfasen, tona håret. Det finns flera toner på marknaden som fixar en mängd olika färgsituationer, så var noga med att fråga kundservicerepresentanten om hjälp.
  • För att röra upp rötterna, blek bara ny tillväxt och använd sedan färg. Behandla bara ny tillväxt. Överlappning kan orsaka skador och brott.
  • Lila hårfärg blöder på örngott och ljusa kläder. För den första veckan eller så efter ditt färgämne jobbar du med mörka kläder och använder gamla sängkläder för att förebygga olyckor.
  • Sann punk eller rocker stil kräver intressant hår i iögonfallande färger. Lila, färgen på både royalty och grönsaker är ett vanligt val i onaturliga hårfärgslinjer som Manic Panic och Punky. När det används på naturligt mörkt hår kan lila färgämnen försvinna i ingenting. För att uppnå en pulserande lila färg, ta kontakt med din inre skönhetssalong, klara lite blekmedel för diskbänken och förbered dig på att köpa massor av kemikalier för att få allt att hända.
    PDF:c2