Pedikyrverktyg för män

  Medan vissa pedikyrsteg, till exempel att använda ljust färgat nagellack, kanske inte är vänliga, andra är helt lämpliga och kan låta fötterna se ut och må bra. Om du ger eller tar emot en mans pedikyr, kan du bekanta dig med några av de vanliga verktygen.

Foot Soak Tub

Genom användning av en fotbadkar tillåter du den potentiellt hårda huden på mottagarens fötter att mjuka innan du klarar av pedikyren. Endera ett fancy jetted-alternativ, eller ett standard, utan krusidullsbadkar kommer att fungera för att uppnå detta mål.

Nail Clippers

Nail Clippers gör det enkelt att trimma lite längd och börja forma mottagarens tånaglar.

Arkiv

Efter en trim måste du lägga in nagelkanterna för att ge dem en jämn och jämn yta. Träplankar är i allmänhet att föredra för metallfiler, eftersom de blir grova längre och möjliggör en mer jämn och smärtfri arkivering.

Buffert

Nagelbufferten används för att släta nagelplattan och spetsen. Verktyg av denna typ finns i många former, men den vanligaste är en svampbuffert, som har låg -gritpapperspapper omslagen runt en mjuk svamp, så att du kan mögla verktyget till pedikyrmottagarens tår.

Kutikolja

Kutikolja gör att naglarna blir enklare. Genom att sprida olja på dessa tån omger, kan du lätt trycka tillbaka dem och klippa dem. Välj en helt naturlig nötköttolja, eller välj istället ett syntetiskt alternativ som innehåller mindre smärtlindring och se till att det inte är en smärtsam process att trycka på nagelbandet.

Cuticle Stick

En nagelplatta krävs för att trycka naglarna tillbaka och fräscha upp nagelytan. Välj en vanlig träsnickelåda i stället för ett metallalternativ. Inte bara är dessa träalternativ mildare, de är också disponibla, så att du kan kasta dem efter varje användning.

Cuticle Trimmers

Cuticle trimmers gör att du kan skära bort extra nagelbandet som du lyfter med din nagelsticka. Clippers av denna typ ser i allmänhet ut som en petite pincher och är ganska skarpa för att möjliggöra enkel borttagning av nagelband. Eftersom dessa verktyg för metallhalsband inte är disponibla måste du sanitera dem efter varje användning.

Pimpsten

Med en pimpsten kan du skrapa bort den grova huden som har samlats på mottagarens fot, vilket avslöjar färskt, mjuk hud. Dessa verktyg är generellt gjorda av naturlig pimpsten eftersom detta icke-syntetiska material har just rätt textur för att fullborda denna uppgift.