Så här lägger du till en kallvåg i håret

 

1.

Tvätta håret efter riklig applicering av ett schampo. Det här är för att du ska starta processen på rent hår och få bästa möjliga resultat.

2.

Använd ditt hårda hår som en guide, pin ditt hår till dina curlers eller uppvärmda stav . Se till att håret är säkert fastsatt runt krökarna och att allt hår är krökt i samma riktning som föregående perm.

3. Applicera thioglykolsyra lotion - vilken är perm lotion - till ditt hår för att göra det mjukare och svullna för att ta form av curlers. Lotionen kommer att bryta proteinkedjorna och tvärbindningarna i håret, vilket gör det sårbart för förändringar.

4.

Vänta i 10 minuter. Skölj håret så att perm lotionen tvättas ordentligt och lämnar håret mjukt och lätt att forma.

5.

Applicera syranutraliserande lotion. Applicering av denna lotion bildar igen proteinernas tvärbindningar, vilket leder till att håret tar hårdhårig form av stavarna eller krökarna. Denna lotion kommer att lägga den kalla vågen till ditt nyvuxna hår.

6.

Ta bort curlers efter sex minuter och tvätta håret i kallt vatten.

p>

Tips och varningar

  • Använd rätt shampoo och balsam för kemiskt behandlat permeat hår.
  • Ta enorm omsorg i neutraliseringsfasen, eftersom håret är
  • Tvätta inte håret efter att ha tillagt en kallvåg till ditt hårda hår i minst 48 timmar.
  • Undvik blekning , dö eller permanent färgar ditt färskt permeerade hår i några dagar efter att du har tillagt den kalla vågen.
  • Historiskt använde egyptiska kvinnor träkronor och lera för att sätta sina perms, men idag finns det en mängd moderna verktyg för att lägga till en kallvåg till din perm. När ditt permeerade hår växer ut och vågorna börjar bli lösare, kan du röra på håret genom att applicera en kall våg på din perm och krulla det nyvuxna håret. Den enda skillnaden mellan en kallvåg och en modern perm är att en kallvåg inte använder värme för att ställa krullarna, vilket gör det lättare att tillämpa denna behandling hemma.