Så här tar du bort Henna Color

 

Instruktioner

1.

Tvätta och torka håret, dela det i sektioner och håll på plats med hårspännen, en tum bredd från varandra. Häll gnugga alkohol i en liten kopp och doppa en bit bomullsull i den. Kram ut överflödig alkohol och applicera bomullsullen över hela håret.

2. Applicera mineralolja eller ricinolja över det alkoholhaltiga håret och täcka med duschdräkt. Placera ditt huvud under en varm hårtork eller värmekåpa i ca 30 minuter.

3.

Tvätta och schampo ditt hår två gånger. Skölj väl och handdukstork.

Än en gång applicera gnugga alkohol i håret, låt det stanna i 10 minuter, skampa sedan och skölj det väl.

Tips och varningar

  • Skämma bort håret med djupa konditioneringsbehandlingar för att återställa fukt som försvann under hennafärgsprocessen.
  • Gör inte bleka håret med väteperoxid för att ta bort hennahårfärgen, eftersom det också tar bort det naturliga hårpigmentet.
  • Bladet av Henna eller Lawsonia Inermis växt innehåller ett rödaktigt färgämne som används i salong och kommersiella hårpreparat för att färga hår. Henna ger färg till håret genom att fästa sig i hårkutlet eller hårets utsida. En semi permanent hårfärgning, Henna bleknar naturligt efter flera tvättar. Men ibland kanske du vill avlägsna ditt hår av hennafärg, i förväg för den naturliga blekningsprocessen.
    PDF:c0