Shaggy Celebrity Hairstyles

  Shag frisyren har varit en modeklammer sedan 1970-talet när den blev populär av kändisar som Jane Fonda och Goldie Hawn. Shagen skapades ursprungligen i slutet av 1960-talet av stylist John Sahag, som var känd för att använda sin torra-cut teknik för att producera unsystematic lager. Från och med 2010 är shaggy-håret fortfarande trendigt, med många kändisar som bär olika versioner av den moderna, skiktade coifen.

Pixie Shag

Pixie Shag är den röriga versionen av den klassiska pixiestilen. Håret är skuren i olika längder för att uppnå en rörig, sänghårig look. Denna snitt kan stylas genom att ta en liten mängd hårgel eller kitt och springa det genom håret, skär håret ut med fingrarna. Halle Berrys signaturstil hjälpte till att göra pixie shag berömd, och stjärnor som Sharon Stone har blivit utrustade med det under åren.

Shaggy Bob

En sassy, ​​chic version av den traditionella boben, den shaggy bob är mindre strukturerad och mer avslappnad. För att få det här utseendet klipps håret asymmetriskt med baksidan kortare än framsidan och sidorna skärs i en vinkel. Slumpmässiga lager kan läggas till för att ge utseendet på rörelse och volym. Texturerad eller flisad ände gör stilen mer spröd och kreativ. Den här snitten kan stylas genom att torka med en borstburk, koncentrera värmen på undersidan av håret för att maximera kroppen. Några varmvalsar kan också användas för att ge håret ännu mer studsa. Kändisar som ses med denna klippa inkluderar Jessica Alba och Katie Holmes.

Messy Shag

Längden på den rotiga shag borde helst falla mellan längden på Pixie Shag och Shaggy Bob. Skär i ansiktsramar i framsidan, med korta lager i na pe i nacken och långa lager på kronan. Detta skapar volym samtidigt som du ger ett stycke, kantigt utseende. Denna snitt kan stylas genom att torka håret med en koncentratormunstycke vid rötterna, lyfta strängarna med fingrarna när de torkas. Användning av lite hårvax eller pomade kommer att ge utseendet mer textur. Stjärnor som Lisa Rinna och Meg Ryan har den här trendiga stilen.

Long Shag

Eftersom alltför många lager kan ge långt hår ett oförskämt, raggat utseende, har shag-stilen för långt hår färre lager. De kortaste skikten ska träffa öronen, och en sax används för att göra ändarna fjädrande. För att utforma den här skärningen appliceras produkten på håret och det kan lufttorkas. För en fullare, voluminös utseende kan en hårtork och borstborste användas för att blåsa ut håret med En liten pomade läggs till ändarna för konsistens. Kändisar med denna stil inkluderar Ashlee Simpson och Jessica Biel.
PDF:c1