Steg-för-steg till ögonbrynspreading

 

Skär tråden

Skär en tråd till ca 18 tum. Beroende på storleken på dina händer och dina önskemål kanske du vill ha den lite längre eller kortare.

Slå samman

Slå samman de två ändarna av tråden och bilda en slinga.

Gör en rektangel

Håll slingan genom att sätta tummen och pekfingret i båda händerna på motsatta sidor och dra sedan händerna ut för att bilda en form som liknar en rektangel.

Forma en bågband

Vrid en sida av slingan fyra eller fem tider, dra sedan på den andra sidan som gör att vridningarna glider i mitten och bildar en form som liknar en slips. Dessa snoddar är vad som glider upp för att dra ut håret.

Dra mot hårväxten

Bestäm var du vill börja på pannan. Dra alltid i motsatt riktning mot hårväxten eller tråden kommer inte att kunna ta tag i håret.

Börja tråda

Lägg en sida av slingan över pannan där du vill ta bort håret. Dra med motsatt hand genom att flytta tummen och pekfingret bort från varandra, vilket gör att den vridna delen av tråden glider upp eller ner och dra ut håret. Upprepa varhelst hårborttagning är nödvändig. Ursprunget i Indien är en gammal teknik som används för att forma pannan. Det är mindre irriterande för huden än vissa alternativ som hårborttagningskrämer och är mer exakt än vaxning. Kräver endast användningen av en bomullstråd, det kan göras nästan var som helst.