Verktyg för gängning

  Threading är en populär form av grooming, särskilt bland kvinnor som väljer hårborttagning på platser så känsliga som ögonbrynen, överläppen och hakan. I jämförelse med andra metoder för hårborttagning som vaxning är tråden mycket billigare och kan göras hemma med liten eller ingen rensning efteråt. Till skillnad från laser hårborttagning krävs ingen särskild träning. Leta reda på verktygen i den här handeln i en skönhetsaffärsbutik eller i kosmetikavdelningen i en lokal drogbutik, och se hur gängning kan spara stort på tid och pengar.

Prep

Förberedelser för gängningssessionen kräver en liten plast ögonbryn kam eller borste och liten kosmetisk trimning sax. Dessa verktyg kommer att användas för att kamma igenom och eliminera eventuella shedding hår från området. Genom att trimma extra långa hår med saxen kommer det också att vara mindre arbete att göra vid tråden.

Hårborttagning

Den faktiska processen att ta bort håret är gjort med bomullstråd, som kan köpas på en skönhetsförsörjning eller hantverk. Förutom tråden hjälper skarpa, lutande pincett med att ta bort enstaka, håriga hår som tråden kanske har missat. En spegel behövs också för att se det område du jobbar med.

Efterbehandling

Efter trådesessionen kommer porerna i området att vara öppna på grund av att håret är avlägsnat från sin rot. Omedelbart efter, följ upp genom att applicera en mild hudtoner med en bomullsboll. En slutlig beläggning med olivolja eller annan lätt fuktkräm till huden är valfri beroende på personliga preferenser. Vid en trissalong ska de med känslig hud eller akne ta med sin dermatologiskt godkända fuktighetskräm för att säkerställa att det inte finns någon irritation eller allergisk reaktion mot salongfukterande produkter.

Valfritt

För extra drama och definition, en ögonbrynpenna kan användas för att fylla i nyformade ögonbryn. För dem som normalt inte bär smink, kanske detta steg inte behövs.