African Hair-Braiding Styles

 

Populära flätor

De två mest populära flätstilarna för afroamerikaner är Country Plait och dess variation, cornrows. Båda dessa stilar uppnås genom att sneda håret och flätar det väldigt nära hårbotten i rader. Plait väver i håret ovanför flätan, medan cornrows väver hår inifrån nedanför. Detta skapar ett mer tredimensionellt utseende för cornrows och fladare flätor med Plait. Båda flättekniker kan användas för att skapa ganska unika och komplexa mönster med håret. Micro Braids har nyligen blivit populära och kan göra det möjligt för många olika frisyrer att användas dagligen. Dessa flätor är extremt små och verkar som tjocka hårsträngar.

Flätning i andra frisyrer

Förutom att vara ett elegant val inom sig kan flätor användas för att uppnå andra frisyrer. Ett naturligt sätt att göra dreadlocks är genom flätning. När flätor är inställda, kommer processen att helt enkelt vrida eller använda en spärrhake på flätorna, i kombination med måttlig tvättning av håret så småningom, ibland efter ett år eller mer, leda till flätor. Många människor använder denna metod och hävdar att låsen tar den bästa formen med flätor. En annan användning av flätor är för förlängningar. Syntetiskt eller äkta hår flätas i ditt naturliga hår. Inställning av tillägg på detta sätt är mycket mer permanent än utklippsförlängningar, och många argumenterar, hållbarare.

Förberedelser för och hantering av flätor

Innan flätar håret finns det många saker att tänka på. Först måste håret vara i toppform före flätning, som efter processen är det svårt att ta hand om ditt hår. Ha en varm olja eller djup konditioneringsbehandling som görs för att låsa fukt i håret, vilket underlättar flätningsprocessen. Få en hårklippning, skjul alla split ends. Om du har flätningsförlängningar i håret, använd de högsta kvalitetsprodukterna. produkter av lägre kvalitet tenderar att bryta och skada hår. Välj en frisyrare som har erfarenhet av den typ av flätning du behöver. Varje flätestil kräver en specifik teknik och kan, när det är gjort fel, orsaka obehag, hårskada eller slarvig utseende. Se till att håret är så rent som möjligt och torka före flätning. Efter flätning, använd mjäll eller flätande schampo. Flätor har en speciell effekt på hårbotten, så massage ofta oljan på hårbotten. Håll dig borta från värmestyling och ponytails så mycket som möjligt, eftersom båda kan försvaga flätor och dra ut håret från rötterna. Slutligen, när tiden kommer, försök inte ta bort flätorna själv; processen med att bräda kan vara så inblandad som processen att fläta sig själv. Flätor är en gammal tradition i afrikansk kultur. De har använts för att beteckna social, ekonomisk och civil status under hela historien. I modern tid har de tagit ett nytt liv som tjänar som ett sätt för afroamerikaner att ansluta till sitt arv eller som ett effektivt och praktiskt sätt att behålla hår.